Tehotenstvo a cytológia L-SIL

28. júl 2021

Ahojte, dnes som bola u doktora. Potvrdil tehotenstvo. Naposledy ked som unho bola (v maji) mi vysla cytologia ACSUS-LSIL, o vysledku som sa dozvedela az dnes, vtedy mi iba zavolal, ze mate tam nejaky zapal dam van na to 2 antibiotika... Robil mi tu LBC cytologiu dnes, ale dost ma vystrasil, hovoril, ze ak budu vysledky horsie ako boli, nema vyznam pokracovat v tehu, ze dufa ze vysledky budu aspon rovnake alebo lepsie.. No co vam poviem dost ma vystrasil.. Mam 25 a to bude nase prve vysnivane babo.. Prosim vas co mam s tym robit?

diaalex
28. júl 2021

Počkať na výsledok cytologie 🙂

dejna_
28. júl 2021

Ja som bola v apríly na cytologii vyšiel mi rovnaký výsledok s tým že o pol roka kontrola ...ale otehotnieť mi lekárka vôbec nezakázala práveže po všetkých vyšetreniach mi povedala že sa môžeme začať snažiť ..že ten ascus neznamená hneď niečo zle len sú tam bunky ktoré treba sledovať aby nezačali bujniet ..dokonca mi nedala ani žiadne lieky nič ... určite by som neriešila ukončenie tehotenstva ...držím palceky ..ja som si naordinovala indol 3 c ...už som to raz mala a vtedy mi to pomohlo tak snáď aj teraz ... každopádne v tehotenstve neviem či sa môže užívať

any_soj
28. júl 2021

Zaujímalo by ma, prečo podľa neho by nemalo zmysel pokračovať v tehotenstve... Ak bude problém, skús kontaktovať MUDr Wallenfelsa v Žiline, isto odporučí niekoho v tvojom okolí, kto nebude tlačiť do potratu.

mamamasama
28. júl 2021

netusim preco ti take nieco doktor povedal, ale takisto som mala rovnake vysledky z cytologie a moj povedal, ze tehotenstvo velakrat pomoze a aj pomohlo... nasledne stery po porode boli ukazkove...

autor
28. júl 2021

16. augusta idem na kontrolu, na ďaľší týždeň by mali byť všetky výsledky.. A ked bude mat pan doktor take reci, tak ho asi budem musiet jednoducho vymenit...

dejna_
28. júl 2021

@mamamasama Áno aj mne povedala lekárka že tehotenstvo naopak môže pomôcť zlepšiť stav 🙃

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre