Tehotenstvo a Covid-19

8. jan 2023

Ahojte ale máte skúsenosti s prvými týždňami tehotenstva a covidom (teplota, hlieny, kašeľ) aké lieky ste užívali či už na chorobu alebo tehotenské vitamíny? Ako to môže uškodiť babetku a vývoju?

lenkadenisa
8. jan 2023

Prežila som to v pohode, dr mi dala lieky, mne sa chytili aj dutiny. Malá je zdravá, bude mať 1,5 roka už.

mogaa
8. jan 2023

je to vždy individuálne....ak si očkovaná tak priebeh by nemal byť ťažký....

jjanulienka
8. jan 2023

@mogaa na to si kde prišla?😅

jjanulienka
8. jan 2023

Paralen si môžeš kľudne dať, rob si výplach nosa konvickou. Držím palce nech to rýchlo prejde 😉

mogaa
8. jan 2023

@jjanulienka ja som očkovaná 3x a v novembri som ho dostala prvý krát a teda pohodička....

anjelicek26
8. jan 2023

@mogaa ak je ockovanie viac ako pol roka dozadu, je to ako zacinat od nuly...drviva vacsina ludi sa od minulej zimy nedala preockovat...

Ale k otazke - terajsia varianta covidu je uz velmi mierna, oslablo to... podla mna sa nemas coho bat, oddychuj, nie ze po troch dnoch zacnes pobehovat a vrati sa ti to v plnej sile, toto covid vie ukazkovo...dodrz desat dni kludoveho posteloveho cajoveho filmy pozerajuceho rezimu a bude dobre... lieky len ak by sla hore horucka a inak vitaminy a oddych proste.

matkahelka
8. jan 2023

@mogaa ja nie som ockovana ani raz a 3x som kychla a bolo po covide. aj tu na MK su baby s 3davkami, co s atb a horuckami prelezali covid, takze ockovanie ziadnou zarukou lahsieho priebehu nie je ockovanie bolo zarukou prezitia, tak sa aj prezentovalo. avsak drviva vacsina ludi uz aj zabudla, ze boli ockovani, lebo ak bol clovek ockovani pred x mesiacmi, tak to akoby ockovany nebol.

matkahelka
8. jan 2023

urcite to nechcem zlahcovat, ale aj tento tyzden niektory den sabaka v radiu vravel, ze omikron uz ma lahsi priebeh ako standardna chripka, ze zmutoval na uplne bezproblemovu formu. porad sa urcite s lekarom, ake lieky mozes, ale bude to urcite v pohode.

netti87
8. jan 2023

Ahoj, ja som mala v okotobri covid vtedy som bola okolo 5 tt., nebola som u lekara, lezala som trosku, plus paralen , nosne kvapky a vitamin, ovocie.Skoro 2 mes.som mala sople ale nic vazne. 🙂 Neboj sa vsetko bude OK, placenta je velmi odolna 😉

ankare
8. jan 2023

Skoré uzdravenie!

gondyo
8. jan 2023

Oscilococcinum podľa odporúčaní v príbalovom letáku..a oddych...

lenkadenisa
8. jan 2023

@gondyo 😄 pobavilo... to je ako keby jedla len cukor

gondyo
8. jan 2023

Vážne,je super keď sa o tom vyjadrujú ľudia,ktorí o tom 💩vedia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre