Tehotenstvo a bolesť krížov

barbora0308
13. jan 2022

Ahojte, uz pred tehotenstvom som mala problemy s chrbticou, krize ma vsak boleli iba obcas. V oktobri ma ale krize spolu so sedacim nervom zacali brutalne boliet, tak som sa objednala k neurologicke na vysetrenie. Pred vysetrenim som si vsak pre istotu spravila tehu test, kedze sme uz s manzelom pracovali na babatku. Nuz tehu test bolt pozitivny...takze na vysetrenie som isla s tym, ze teda RTG ani ziadna rehabilitacia nebude mozna. Neurologicka ma vysetrila, ale sama mi povedala, ze mi nic nevie na to dat, jedine nech skusim bylinkove maste a cvicit. Aktualne som v 16tt a bolest krizov pretrvava, prichadza vsak v takych vlnach, raz mam tyzden pokoj no nasledne ako napr. aj teraz mam brutalne bolesti, az to zasahuje do podbruska, mam pocit, ze mi panva odpadne. Cviky a prechadzky nepomahaju, naopak bolest zhorsuju, vcera som sa skusila trocha prejst na nakupy s manzelom a skoro som uz nedala cestu domov, mala som pocit, ze mi odpadne panva aj brucho. Moj gynekolog na to teoreticky nic nepovedal, vraj to moze byt rastom maternice a pripravou tela na porod...davam si na to 2x denne 500 mg magnezia, ale inak musim pretrpiet. Preto ma zaujima, ci sa tu najde mamicka, ktora mala podobny problem a ako zvladala tehotenstvo vo vyssom stadiu? Neskutocne sa bojim, ako to budem zvladat, ked budem uz vacsia, nehovoriac o porode 😏.

tajnostkarka
13. jan 2022

@barbora0308 ja som mala presne ten istý problém. Vôbec som si nevedela predstaviť ako dam tehotenstvo.. prvé týždne boli masaker a tiež gynekológ, ze je to rastom maternice a len vydrzat.. Momentálne som 29tt a nechapem, ale mam pocit ze bolesti ustúpili nie je to vôbec take strasne ako na začiatku. Áno mam bolesti ale možno raz za tyzden da sa to vydrzat oproti začiatkom kedy som mala až krce v podbrušku sa to neda porovnať a je to v pohode. 🙂 Držím palce aby ti bolo co najlepšie hlavne sa nestresuj. 🙂

barbora0308
autor
13. jan 2022

@tajnostkarka Ohh tak to ma tesi, ze existuju pripady, ked casom tie bolesti ustupia, verim, ze to bude aj ten moj pripad. Dakujem 😉

tina.olbreitova
11. apr 2022

@barbora0308 prosím ta,prešlo ti to? Momentálne som 16tt a už vyše mesiaca mám podobný problém....

barbora0308
autor
12. apr 2022

@tina.olbreitova uplne zial nie, ale zmiernilo sa to cca. po 20tt. 😏

tina.olbreitova
12. apr 2022

@barbora0308 pfuuuuu....riešila si niečo od bolesti???? alebo pomohlo niečo?

barbora0308
autor
12. apr 2022

@tina.olbreitova troska tehotenska joga a bylinkove maste, ale uplne to nepreslo. Teraz lezim v nemocnici (aj ked kvoli uplne imenu problemu) a davaju mi magnezium do zili, tak to celkom pomaha aj na tie krize.

tina.olbreitova
12. apr 2022

@barbora0308 ďakujem,držím prsty,nech si čím skôr fit 🙂

barbora0308
autor
12. apr 2022

@tina.olbreitova napodobne 👍 a dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre