Zdravím vás, som 12tt a od 5tt mám celodenné a celonočné nevolnosti.
Toto je moje prvé tehotenstvo a poviem vám pravdu nečakala som že to bude až takto.
K veci, som bezradná skúšala som už všetko piť/nepiť, jesť/nejesť, spať po sediaci/po ležiaci, jesť suché, polievky, colu, lizatká proti nevolnosti... Nič nepomohlo.
Mentolové žuvačky a jablko zaberie vždy na 10 min a potom zasa nevolnosti.
Dnes som objavila na nete tabletky Antimetil, oplatí sa to brať alebo je to len další marketingový pokus? 😊
Viem, treba vydržať proste také je tehotenstvo ale žienky ktoré toto zažili, dúfam že mi budú rozumieť. 😊
@cubos uzivala som Degan,dokonca som bola kvoli zvracaniu aj v nemocnici,davali mi Degan infuzne.za mna to bol jediny liek ktory mi zabral
@cubos treba len vydržať ja som pri dievčatách mala nevoľnosti do konca 4 mesiaca a mohla som jesť len chleba do salámou a nepomáhal nič ale že vôbec nič keď tak sa spýtaj lekárky čo by ti pomohlo
@veronika966
@simona92101
@andrejka1974
Dakujem baby 😊 skúsim ten Degan poriešiť u gynekologički a ked už ani to nezaberie tak len čakat pôrod 😏😁
A čo tak čipky od svojho gyn doktora ?
@andrejka1974 ono pokial v sebe nic neudrzi,ani tekutiny,tak "vydrzat" nie je dobra rada...aby neskoncila na infuziach ako ja..
@simona92101 to je pravda to som prehliadla
@simona92101 po pravde neudržim, snažím sa piť veľa vody ale musim piť po maličkých množstvách inak všetko ide von.. 😊
@dadi30 tak predsa ho kúpim a keď pomôže tak super, keď nie tak.. Bohu žiaľ budem riešiť buď tie tabletky na predpis alebo čípky. Dakujem 😊
Dúfam že to všetko prejde v týchto dňoch.. 🙂
@cubos ahoj, ja som si tým prešla tiež, síce bez zvracania, "len" strašné nonstop nevoľnosti. Ja nie som toho názoru že treba zatat zuby a vydržať. Existujú bezpečné lieky proti nevoľnosti len mam taky pocit ze k slovenským lekárom sa tieto informácie ešte nedostali. Podľa mňa je choré nechať ženy takto trpieť keď existujú lieky co môžu pomôcť.
@cubos mne antimetil raz zabral raz nie 😅 neviem od čoho to záležalo.. každopádne skús, za pokus to stojí.
A chcem ťa povzbudiť, skús sa sústrediť na to, že už o nejaké 2 týždne by ti mohlo byť oveľa lepšie 🙂
Ja som mala celodenné nevoľnosti (aj keď zvracala som len občas) od 6tt do 14tt. Potom fakt už len výnimočne bol deň, kedy mi bolo trochu ťažšie od žalúdka.
Skús fatru mne len to pomohlo 🙂
@stannkal no, aj ja mám pocit že sa to berie ako samozrejmosť, vlastne aj je, sú aj ženy ktoré majú štastie a nemusia si prejsť týmto a potom sú aj také prípady ktoré končia v nemocnici.
Podľa mňa to už nie je sranda keď žena denne povracá, nevie do seba dostať vodu a Dr. na to že "he he veď to prejde o chvyľku".
Nie som z tých že nad sebou plačem a že čo teraz somnou bude. Práve preto si skúšam pomôcť tu na MK, lebo sa Dr. na mňa len pousmiala ale nerobím z toho tragédiu 😊
@54tinka54 dakujem za povzbudenie 😇
Ved čo neurobíme a nevytrpíme pre naše deti 😁
Verím že tieto dni povracania sú už len čerešničky na torte a že toto už zažívať nebudem 😁
Ja som fakt o takýchto nevolnostiach nevedela, až som v šoku bola prvé týždne. Zamýšlala som si že je tehotenstvo krásne, krásne veľké bruško a 4tt/5tt ranná nevolnosť a koniec 😁
@natalka2230
Mne taktiež pomáhala npr ešte aj Magnézia-príchuť malina ale to bolo asi v 8tt, teraz ked vidím tú minerálku čo i len v obchode, napína ma.
Skúsime aj Fatru, dakujem 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@cubos ahoj, ja som na tom bola tiež takto asi od 5tt. Dnes som 16tt a stále ráno zvraciam... Do 13tt som mala stále celodenné nevoľnosti a užívala som tabletky Antimetil, no nepomohli mi... Potom mi gynekologička predpísala lieky proti zvracaniu Degan, ktoré som užívala len vtedy, keď mi bolo naozaj najhoršie a až tie mi zabrali. Skús sa na ne u tvojej gynekologičky popýtať.