Tehotenská obličková kolika

kosimo
25. jan 2016

ahojte Baby chcem poradit uz asi cca vyse mesiaca ma dost boli v krížoch a bolest sa stupnuje az k lopatke je to pravá strana su dni ked ma to neboli ale su aj take ked ma to boli cely den a aj v noci ked si lahnem nemozem na tom boku spat mali ste niektora taketo problemy som v 34 tyzdni dakujem za akukolvek radu budem to riesit aj s doktorkou v piatok na poradni

lulufa
25. jan 2016

ahojky, ja som prežila obličkovú koliku v tehotenstve... Týždeň som ležala v nemocke, mňa to strašne bolelo, ani dýchať som nemohla a to znesiem už všelijakú bolesť... ešte potom ako som došla z nemocky ma to strašne bolelo... ja som už išla, lebo som ani zaspať nemohla ani nič. držím palce... Vtedy som bola v 5 mesiaci tehotenstva...

suzi33
25. jan 2016

Ja som mala obličkovú koliku v tehotenstve- ale na začiatku. Ležala som aj v nemocke 5 dní... Dokopy som mala asi 8 kolík a nerada na to spomínam. Mne bolesti začali v pravom boku pod rebrom a pomaly postupovali dole až k mechúru, celé to trvalo niekedy hodinu, niekedy i 5 hodín. Bola to intenzívna bolesť pri ktorej som nedokázala ležať, sedieť, stáť a mala som chuť škriabať sa po stene... Prečo myslíš, že je to obličková kolika? Mne to podľa opisu nepasuje na koliku, ale ťažko povedať, možno je to kolika, no možno že bábo tlačí na niečo a to spôsobuje bolesť... Určite sa poraď s Dr. Inak aj tu na MK je skupina "Zdravotníci na MK" a sú tam doktorky i sestričky, tak skús sa popýtať tam, že čo tá bolesť môže znamenať a ako to riešiť... Inak mne dávali nejaké infúzky proti bolesti, avšak nezaberali a vraj nič iné mi dať nemohli... Potom sa kamienok dostal do mechúra a ja som ho vymočila. Avšak podľa sona to bol vraj asi piesok alebo úplne mini kamienky

alicka850
25. jan 2016

Myslim si,ze to nie je od oblicky,to by sa ti uz stupnovalo a hlavne bolesti obliciek nie su viazane na pohyb-pises,ze ta to viac boli na jednom boku. Ak ides na poradnu,tam ti isto vysetria moč-ak by tam bola krv,leukocyty ci ine priznaky zapalu,je na mieste vysetrenie sono obliciek. Skor to bude chrbtica,uz si v dost pokrocilej faze tehotenstva. Urcite to na poradni spomen,ale na 99% to nie su oblicky.

kosimo
autor
25. jan 2016

@suzi33 posles mi link na tu skupinu?,??

kosimo
autor
25. jan 2016

@alicka850 dufam ze to nebudu oblicky mala som zvysene leukocity ale doktorka vravela ze v tehotenstve je to normalne

suzi33
25. jan 2016

@kosimo nech sa páči: https://www.modrykonik.sk/group/6796/ avšak tiež si nemyslím, že by to bola obličková kolika, to by si už bola u doktora dávno. Skôr bábo tlačí na niečo a to spôsobuje bolesť. Ale skús sa poradiť v skupine a určite to spomeň na poradni

kosimo
autor
25. jan 2016

@suzi33 dakujem 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre