Tehotenská nevoľnosť

7. nov 2021

ahojte, co vám najviac pomohlo na nevoľnosti ? Zatial chvalabohu nevraciam, aj keď napínať ma napína.. Ale ide o taký nepríjemný pocit, ako keby mi tlačili na žalúdok.. Proste nechuti mi jesť a pritom cítim neskutočný hlad, ale pozriem na jedlo a už ma napína.. Dokedy to asi tak potrvá ? A dá sa s tým niečo robi5? Troška aspon zjemniť aby som aspoň niečo dokázala zjesť.

atomiclena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
7. nov 2021

nechapem, pred tyzdnom si mala ovulaciu a dnes uz mas nevolnosti? ved to vajicko este ani nevie, ze bude dieta 🤷‍♀️
kazdopadne mne pomahal zazvorovy a matovy caj (opatrne) a suche pecivo, vlastne som fungovala len na pecive

autor
7. nov 2021

@petamich zakladateľka príspevku a prvá komentujúca neni tá istá osoba. Tiež som nepochopila jej koment, ktorý mi príde troška odveci 🤷‍♀️

Hmm, tak to vidím aj ja, že budem fungovať na vyživách s piškótamy 🙈 super

ailiba
7. nov 2021

Tak ja mam momentálne bohaté skúsenosti. Keď mi je fakt veľmi zle, tak nepomáha nič. Ale keď je len zle, tak treba dačo pojedat. Ak nemáš chuť na nič, tak to, čo je to najmenej hnusne (môj prípad), piškóty, sucháre, jablká, pomaranče trochu pomáhajú, zeleninová polievka, salat... Co dokážeš zjesť, aj keď ti nechuti. Ak ti nie je tak zle, tak jedz co môžeš. Trosku mi zabral aj čierny čaj sladký a kýsly, niekomu kola (to mne veľmi nie), medovo zazvorovy cukríky (odporúčam Dr Max, sú bez inej chémie), rôzne cukríky a lizatka. Voda s citrónom.
Držím palce, je to otrava.

ailiba
7. nov 2021

Zabudla som ešte čerstvý vzduch, to pomáha najviac. Otvoriť okno a zababusit sa.

petamich
7. nov 2021

jaaaaaj som to poplietla prepac 😂 a hej ja som hned rano musela nieco zjest len som oci otvorila - piskotu, suchy rozok a potom cez den som zobkala, lebo ja som nejako extra nevracala ale napinalo ma od rana do vecera a pomahala aj cola trosku, takze v zasade polievky a pecivo bola moja poziven

katarinka2290
7. nov 2021

Mne zacali nevolnosti od 7tt,prezivala som presnidavkach,piskotach,bananoch.obcas nejaka polievka.z lekarne mi chvilku pomahal antimentil,dost som pila aj coca colu.trvalo to do konca 16tt.ked mi bolo dobre tak som sa normalne najedls.momentalne som v 34tt a znova vraciam🙄

jaskolka
7. nov 2021

Mne pomáhal biely jogurt, cottage, pomarančový džús a mlieko s Grankom.

kkovacovak
7. nov 2021

Nepomáhalo absolútne nič. Mne to našťastie prestalo v 14tt (to najhoršie), jesť normálne som začala až niekde okolo 24tt ale sú baby čo majú nevoľnosť až do pôrodu. Uvidíš.

luci_ba
8. nov 2021

ja som mala rovnake stavy, grcala som minimalne len ma celý den napinalo. Pomahala mi kola po dúškoch. Viem že to nieje super napoj v tehotenstve, ale toto naozaj pomohlo. Prešlo to ako zazrakom v 13tt tusim

heln
8. nov 2021

mne pomahalo stale po troche nieco chrumkat, krekry, tycinky, okolo 15 tyzdna to preslo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre