Dobrý deň, ženy prosím vás poraďte mi som strašne zúfalá som v 20 týždni tehotenstva a od 25.10 mam predpokladám je to tehotenská depresia, strašne staví, není to strach o dieťa ale začala som sa neskutočne báť tmy keď sa ma večer zotmiet, som v strasnom stave nemôžem spať a to aj keď zaspím tak sa každú hodinu budím je to psycho na hlavu, bojím sa o seba aby mi nepreskocilo a aby som malému neublížila ďakujem
@leaa3366 coho presne sa bojis? Ze sa v tme nieco stane, pride zlodej? Skus si to trochu rozanalyzovat v sebe, ze preco prave tma. Vies mat zasvietene nejake male svetlo? Alebo byt v objati muza?
kup si umele slnko. chid k psychologovi. psychiatrovi. nechaj si zaznute. mala si uz niekedy taketo problemy ?
@janapeterjana bol to taký pocit bezmocnosti vadila mi tma moc mi ani svetlo nepomohlo mat zasvietene
@leaa3366 pozerala som, že si z Prievidze, tak tej doktorke zavolaj alebo tam rovno choď a vysvetli situáciu, že ti je veľmi zle a musí ťa zobrať. Len sa nedaj odbiť., že je to veľmi súrne a ona ťa zoberie. Ak nie tak skús v Bojniciach alebo v Handlovej. Nečakaj lebo sa to môže vymknúť spod kontroly a zosypeš sa, ak prestaneš spávať.
@leaa3366 také že hned mi nepomáhalo asi nič, jedine zamestnať hlavu, tak som veľa písala, príbehy, pesničky. všetko čo ma napadlo som dala na papier, aj svoj strach. a dlhodobo mi pomohlo keď som spálila mosty s ludmi čo mi ubližovali a našla si partnera, terajšieho manžela. da sa povedať že to nejak odišlo "samé" bez pomoci lekárov lenže trvalo to skoro 4 roky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
gynekolog ta nasmeruje dalej, nech ti zoberie krv či máš hormony do pohody a potom zváži dalej postup