Tehotenská depresia

23. nov 2020

Ahojte, su tu zienky, co ste mali tehotensku depresiu alebo nieco podobne? Ja som mala prve tehu uplne v pohode. Ked som otehotnela druhykrat, pocitovala som stale taku akoby vnutornu nervozitu, hrcu v krku, chvenie zaludka ako ked ma clovek tremu, zvlastne psychicke pocity. Popritom sme babätko chceli, nemala som ani obavy z tehotenstva. Nakoniec som vsak potratila. Asi po troch rokoch snazenia som znovu otehotnela, tehu bolo uplne v pohode bez tych cudnych "psychopocitov". Tretikrat som otehotnela neplanovane a este ked som ani nevedela, ze som tehotna, mala som zase tie cudne "psychopocity" ako pri druhom tehu, len boli ovela silnejsie a neznesitelne, myslela som uz asi fakt skoncim na psychiatrii, neda sa to opisat, pochopi to len ten, kto to zazil. (Inak som celkom normalna 😉, teda nemam ziadne psychicke problemy, ani neuzivam ziadne lieky) Aj toto tehu sa skoncilo potratom. (Trochu za inych okolnosti ako to druhe tehu, ale to je uz iny pribeh) Smutila som za babätkom ale na druhej strane sa mi strasne ulavilo, lebo tie moje "psychopocity" zmizli. Tuzim po tretom dietatku, neviem, ci nejake este bude, ale bojim sa tychto stavov, preco to tak bolo, cim je to sposobene, preco pri jedom ano a pri dalsom nie?

pmoricova
23. nov 2020

No ja som mala pri druhom bábätku takú light verziu depky. Môj prvý trimester začínal v jan. Pripisujem to aj ročnému obdobiu. Vit D robí divy. Po prvom trimestri to už bolo v poho.

miadi
24. nov 2020

Hmm zvlastne. Mozno dalsie teho bude vsetko ok a tie pocity nebudes mat. Tak ako si ich nemala v tom prvom kde vsetko dobre dopadlo.

autor
24. nov 2020

Pripadne, ak je tu nejaka zienka, co o tom nechce pisat, napiste prosim sem verejne "ss" a ja jej napisem sukromne, kedze som tu ako anonym

limetka55
24. nov 2020

Ahoj. Ja som mala pri dcérke a aj teraz depresiu. Bolo to ale len prvy trimester, resp. do 16tt. Pripisujem to aj nevoľnostiam, tomu, že mi bolo nonstop zle. Ale tie myšlienky.. Nič ma nebavilo, netešilo, všetko mi bolo jedno, cítila som taký vnútorný nepokoj, chvenie. Nevedela som sa na nič sustredit. Úplne zúfalstvo. Potom to našťastie prešlo a teraz si tehotenstvo užívam 🙏

kiki68
24. nov 2020

Ja som mala a s porodom to odislo. Maly je ok. Porod bol vyborny. Proste hormony a bolo to peklo. Prislo a odislo v navaloch. Hlavne sme to prezili bez ujmy.

dominikaddd
7. dec 2020

ahoj .rada popisem sukromne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre