Tehotenská cukrovka - vyvolávačka

janka3179
27. dec 2024

Ahojte, chcela by som sa opytat poradiť či ste niektora prenašali pri tehotenskej cukrovke??v nemocnicy kde idem rodiť tvrdia že môžem prenášať len sa bojím či plodová voda nebude pokazena ,či babo bolo Ok? Alebo radšej ísť na vyvolávačku ďakujem za radu .

katkaseiner
27. dec 2024

pri oboch som mala tehu cukrovku a pri oboch som rodila skor cisarskym. Pri prvom to tak vyšlo (bolesti som mala a neotvarala som sa) a pri druhom to uz bol planovany cisarsky. Nebolo to rozhodnutie ani v jednom prípade kvoli tehu cukrovke

svetlonos
27. dec 2024

@janka3179
ja by som isla na vyvolavacku. Mne v pondelok zvážili maleho 2900 gramov. V utorok sa narodil, mal 3670 gramov...
Rodila som 6 dni pred termínom. Vyvolavacku nebolo treba len trosku oxitocinu.
Kamoska tehu cukrovka, nechali ju prenášať a niečo pekné dohrali... Rodila vaginálne, dieta 5,5 kg, vo vode uz exkrementy, babo sa nápisom, bolo ešte kolo tomu mesiac v nemocnici, ona doma. Trauma ako hovädo. Rodila som v tej istej pirodnici, u mba všetko super. Ale tento prípad som im spomenula a nikto nič nevedel ...
Obe sme mali cukrovku tehotenskú. Ja som mala len diétu, ona aj inzulín.
Ale zas aj zalezi od génov. Moj muz je veľmi vysoký, ja mam 175 cm. Co ti hovoria dr na váhu babatka? Ja som sa teda na tie skoro 3 kg tesila 😁 a potom také prekvapko...

janka3179
autor
27. dec 2024

@svetlonos tak moje babo nieje veľké to naozaj , len sa bojím tej vody žeby sa nenapilo

janka3179
autor
27. dec 2024

@svetlonos ja tiež som len na diéte

dagas
27. dec 2024

@janka3179 dcéru som prenášala týždeň, syna mi vyvolávali na 3 deň po termíne

janka3179
autor
27. dec 2024

@dagas prečo vám syna vyvolávali ?

smejko47
27. dec 2024

Ja som mala tehotenskú cukrovku na diéte, rodila som 4 dni po termíne a malý mal 3770g a 57cm plodová voda bola v poriadku a my tiež 🙂

dagas
27. dec 2024

@janka3179 bol veľký. Aj dcéra bola veľká tak nechceli aby ešte viac rástol kým ma to chytí..

janka3179
autor
27. dec 2024

@smejko47 ❤️

klarissa25
27. dec 2024

Ja som musela rodit na termin kvoli tomu

janka3179
autor
27. dec 2024

@klarissa25 kvôli čomu?

klarissa25
27. dec 2024

@janka3179 kvoli samotnej tehotenskej cukrovke…

veronikah96
27. dec 2024

Nie, rovno pri poslednej poradni mi povedali v nemocnici, že s tehotenskou cukrovkou neprenášajú a vyvolávajú max deň termínu, mne vyvolávali 3 dní skôr ako som mala termín.

daniela20676
27. dec 2024

@janka3179 ja som to mala pri všetkých štyroch.A vždy som pretahovala až tak dlho,že som musela ísť na vyvolávacku ale bolo všetko ok

janka3179
autor
28. dec 2024

@veronikah96 všade ináč vravia

smejko47
28. dec 2024

@janka3179 A kde plánujete rodiť?

dotka04
28. dec 2024

@janka3179 prenasala som s cukrovkou 9 dni, z tych 9 dni mi 3 vyvolavali porod 🙂 Maly mal 3,3 kg.

janka3179
autor
28. dec 2024

@dotka04 ach bože 3 dni 😳

dotka04
28. dec 2024

@janka3179 no, prechadzka ruzovou zahradou to veru nebola🙈🙈

janka3179
autor
29. dec 2024

@dotka04 viem si predstaviť , nechceli ti urobiť cisarsky ?

eri28
31. dec 2024

Ja teda tehotenskú na inzulíne, že môžeme vyvolávať chceli začiatkom septembra. Tu normálne sa nečaká do konca, ale možno preto, že tvoj maly nie je macko, a budeš určite sledovaná. Mne doktor povedal, že vyvolanie neboli a bol to môj najhorší pôrod a to bolo u mňa už 4 babo. Ani epidurálka nezaberala stále, iba v intervaloch. Maly mi ostal v panve, rodila som celú noc a pol dňa a nakoniec keď som mala zatlačiť, som necítila nič, lebo epidural vtedy zabral. Ľudia neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi. Radšej by som si pockala ešte dva týždne, ale ja som nemohla, lebo maly sa narodil skoro 5 kg.

janka3179
autor
1. jan 2025

@dotka04 no ja som mala dva dni vyvolávačku včera , nešlo to stále len na 4 prsty , všetko možné mi dávali a nič bolesti zoslabovali jedine pri oxitocine katastrofa , nakoniec cisarsky Lebo malej už nebolo dobre v brušku

janka3179
autor
1. jan 2025

@eri28 ach bože, ja tiež som rodila dva dni katastrofa nešlo to slabo som sa otvárala prvý deň bolesti , a na druhý malo podávaní oxiticin , klistir , čipky do zadku nič , tabletky na vyvolanie , takže viem ocom píšeš

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre