Ahojte, zistili mi tehotenskú cukrovku.Som aktuálne v 27 týždni...som zúfalá lebo sa bojím o babetko..neviem čo vôbec môžem teraz jesť a koľko vôbec.. lekárka ktorá mi ju zistila,ma žiaľ nemohla zobrať z kapacitných dôvodov 😔tak si musím nájsť nového diabetologa čo mi poradí,no kým sa k nemu dostanem,rada by som vedela vaše skúsenosti 🙏
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Vubec nemusis byt zoufala, ani se bat, vsechno bude v poradku, tehotenska cukrovka neni neco extra strasneho 🙂. Pokud pro tebe 25€ neni financni zatez, tak si hned zitra zajdi koupit glukometr a prouzky do lekarny (dobry je accu check) a zacni se doma merit. Veskere info najdes na webu www.tehotenskacukrovka.cz, ktery je v souladu s diabetologickou spolecnosti - hodnoty pro gdm jsou 1hod od zacatku jidla do 7,8mmol/l a lacna (hned po probuzeni) do 5,3mmol/l. Zacnes ted v obchode travit vice casu, nez si uvedomis, co mas kupovat, protoze jako prvni budes cist slozeni vyrobku, kde nesmi byt zadny cukr (ani med, fruktoza, glukoza, dextroza, atd…), pokud je toto pravidlo splneno, tak mrknes na udaj sacharidy a z toho cukry, kde cukry nesmi byt vice nez 5g. Budes jist pravidelne 5x denne a merit a uvidis, ze brzo se v tom budes orientovat. Jeste doporucim FB skupinu: Tehotenska cukrovka + vhodne recepty a ig ucet mama_s_cukrovkou 🙂 at se dari