Baby je tu niekto kto má,mal tehotensku cukrovku ale vyššie hodnoty nalačno? Po novom vraj má byť Max do 5 nalačno! A ešte to fakt ani mini Kinder čokoládu denne nemôžme?😢
Ahoj, mne vyšli glukózové testy prvý krát na lačno niečo cez 8, poslali ma na diabetológiu, kde sa tvárili, že to nebude tehotenská cukrovka, ale normálna. Kontrolný ober som mala na lačno 4,40 po hodine 9,20 a po dvoch hodinách 6,90. Povedali, že by som musela mať hodnotu nad 10, aby to bola cukrovka. Takže mi cukrovku nepotvrdili.
Ja som mala nalacno odber v poriadku, po hodine tiež ale po 2hodinách neklesol ako mal a mala som hodnoty vyssie o 0,6... Každé dva týždne chodím diabetologovi, v ten den tam musim ist 3x!! kedže odber na lacno, po ranajkach a zas poobede pre výsledky. Aj ked mam unho vysledky v norme tam musím byť. Sladke si dám, kedže mne to nevybehlo extra ale ak si dam jeden den tak si nasledujúce nedám sladke vobec. Nahradzam si to ovociim
@renatka1985 suhlasim
@heln mne povedal diabetolog, že aj hodnota 0,1 nad sa berie ako cukrovka u tehotných 😨
@natalindaaaaa veď aj mne...obmedzila som.sladke atď ale mala.coko.a ovocie neviem sa kontrolovať
@lily14 ja som taka istá.. A ake mávas hodnoty?
@natalindaaaaa tak 5,3. 5,4 nalačno po jedle mam ok6
@lily14 to su uplne normalne hodnoty. ja som sa nijako neobmedzovala
@renatka1985 veď aj ja si myslím ale oni bububu
Baby a ked ste isli na ogtt test aka bola priprava pred? Prveho som mala 2015 vtedy som mala cukrovku ale odvtedy si to nrpamatam. A sestricka sa zabudla zmienit o liekoch.. Beriem euthyrox 25 mg ak neviem ci ho mozem alebo nie🤷♀️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som bola diagnostikovana na tehotensku cukrovku, lebo som pri OGTT mala hodnotu o 0,1 vyssiu nez bola hranicna.
cely zbytok tehotenstva sa to so mnou tahalo, musela som chodit na diabetologiu, kde som vzdy mala cukor v poriadku, 16 dni v nemocnici som bola na dietnej strave a 4x mi robili celodenne testovanie - odbery z prsta kazde 2 hodiny.
za mna neskutocna buzeracia, a ak mi pri dalsom teho vyjdu hodnoty opat takto hranicne, nenecham si to zapisat do teho knizky a test odmietnem.
tym lekarom akoby uplne chybal pojem "individualny pristup", idu slepo podla tabuliek.
ja chapem, ze gestacny diabetes je zavazna diagnoza, ale ku vsetkemu treba pristupovat racionalne.