Ahojte,
bola som dnes na odbore krvi kvôli tehotenskej cukrovke. Zobraki mi krv len raz a zistili mi hodnotu 5,1..
o týždeň mám ísť znova na odbery...
neviete ako znížim hladinu cukru v krvi???
Ďakujem :(
@bambulienka25 to si dobru hlupost napisala.
@maja210 ja neviem. Mne sa zdá 5,1 hodnota úplne v pohode. Prečo musíš ísť znova?
@maja210 6x denne jest vcetne druhej večere. Biele pečivo vymeniť za tmavé. Ovocie doobeda. A sladkosti obmedzit.
A 5.1 bolo na lačno ?
@moonikajan tak údajne je to hranica... takže ma to čaká o týždeň zas a už teraz som z toho nervná :( a neviem ako by som znížila ten cukor aby to o týždeň bolo v pohode
@paulinkaa2 ďakujem.. no hej na lačno..od včera 17:00hod som jedla naposledy.. maximálne som včera zjedla jedno kinder bueno, horolku a ráno jogurt..
@maja210 je to ako pises - ak ti nalacno nameraju hranicnu alebo vyssiu hodnotu ako 5,1 tak ta poslu domov a berie sa krv nasledne vacsinou o tyzden zas. Urcite by som sa nesnazila znizovat umelo cukor v krvi kvoli odberu- ako tehotna potrebujes vediet realny vysledok kvoli sebe, ale aj babätku. Radsej byt sledovala na diabetologii ak sa potvrdi cukor- ak hodnoty nebudu vysoke, tak ti da prabdepodobne len dietu a sledovat si hodnoty glukomerom.
@amelia000 nie,nevyjde. Berie sa zo zili. Ja co viem,tak 2x,ale zo zili.
No ja mám tiež tehotenskú cukrovku a mám hodnoty 12,6 a tak 😔😔😔😔
@lufinka46 aj si mala nejake priznaky,nez ti na to prisli?
@maja210 myslím že 5 je norma🙂...veľmi to ovplyvní to čo zješ den predtým ak si zjedla kinderko, horalku a prípadne večer viac sacharidov, tak je tá hladina môže byť zvýšená....ak si mala tých 5,1 u diabetológa, toho nezaujíma ani tak aktuálna hladina glukózy v krvi ale z výsledkov vidí stravovanie(glukózu) za tri mesiace napr.podľa parametrov ako bola okysličená krv...(teda ak ti berie krv zo žily diabetológ).prípadne ti urobí test glukozy - to s tou sladkou vodou(alebo čokoládou)tam sa robia 3 odbery z prsta a z nich vidí ako sa správa glukóza keˇje v krvi - po prvej hodine ti môže vyskočiť ale po druhom odbere musí klesať.....podľa hodnôt ako klesá už vie či máš inzulínovú rezistenciu(telo ti nespracováva glukozu tak ako má)
@miriam1983 jedine že som zvracavala do 26-27 týždňa...vo štvrtok budem vedieť verdikt.. či inzulín alebo čo..a ešte strašne veľa vody pijem..4-5l denne..to je tiež naznak..
@miriam1983 u nás berie diabetológ tiež z prsta či nemáš inzulínovú rezistenciu, až potom ak to vyzerá na inzulínovú rezistenciu, berie krv zo žily
@lufinka46 ano,to viem. Aj mocenie a acetonovy zapach. Len,ze ci to je tak vyrazne. A to pijes,lebo ta to tak velmi nuti,ze nevies vydrzat? Ja sa zasa neviem donutit pit,aj ked mam suchoty.
@mogaa tak niekde beru hned zo zili,aj moj hned zo zili a celkovo v mojom okoli tak,co viem od kamaratok.
@lenka2710 ja som našla na nete práveže tieto hodnoty:
o 5,1 mmol/l nalačno
do 10,0 mmol/l za 1 hodinu
do 8,5 mmol/l za 2 hodiny po vypití roztoku
(https://www.abctehotenstvi.cz/txt/normalni-vysl...)
@miriam1983 mne tak isto dnes brali hneď zo žily..
@maja210 aky je ten roztok? Vsetci o tom tak zhnusene hovoria,ze sa toho bojim 😬
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?