Ahojte, bola mi diagnostikovaná tehotenská cukrovka .. hodnoty počas dňa mám vždy v norme, ale ranné mám väčšie (max. Som mala 5,5 ale tak norma je do 5,3)
Viete poradiť čím to upraviť alebo ako to riešiť ? Ďakujem
@meg12345 mávala som takéto ranné glykémie teraz v tehotenstve, len som bola na diéte. Párkrát aj 6.0, 6.2 a keď som kvôli tomu volala na dia linku, tak ma upokojili, že to nie je také hrozné, u mňa to robil aj stres po zistení diagnózy. Mne pomáhalo dať si večer minimum sacharidov, väčšinou šalát s mäskom a syrom okolo 19.00, potom už nič. Žiadne jedenie ešte o 21.00, to mi glykémiu zvyšovalo. A dobre sa vyspať je základ. Ku koncu som prišla na to, že mi pomáha lyžica jablčného octa v 3dl vody, vypiť so slamkou kvôli sklovine. To som pila v noci keď som išla na wc. Potiahla som to bez inzulínu alebo Metforminu až do pôrodu.
@meg12345 ja som si jedlo vážila a všetko zapisovala, tak som mala dobré hodnoty. Ale napr.vôbec som nemohla jesť nič z múky, tolerovala som malé množstvo varených zemiakov, pol jablka nakrájaného v bezlaktózovom jogurte a tvarohu a tak. Jedla som dookola to isté, čo sa mi osvedčilo 🙂
ahoj, mam za sebou 2 tehotenstva, obe s GDM, prve som musela mat aj inzulin, druhe len na diéte. Prave v tomto druhom, ked som mala hodnoty skvele pocas dna, tak rano som stale namerala 6 az 6,5.. skoro stale.. zufala som bola. nepomahali ani rozne druhy vecere, ani druha vecera (podla diabetologicky je pri GDM zbytocna, pokial niesi naozaj hladna). bola som zufala, ale teda vzdy kontrolne odbery z krvi nalacno u diabetologicky boli hodnoty v norme, rovnako aj glykovany hemoglobin. takze nakoniec tie ranne hodnoty merane doma sa neriesili, vypovedne boli tie z krvi. Takze kludne to moze byt tvoj pripad, proste sa to stane, ze glukomer tu rannu krv zle vyhodnocuje. neviem v ktorom si tyzdni, ale treba brat do uvahy, ze od 33 do 38 tt sa hodnoty zvyknu zhorsovat, takze treba davat obzvlast pozor
@guizui tak ja som zatiaľ mala max 5,5 (doma glukometrom)… cez deň tiež všetko ok, stále v norme a keď som bola na ogtt tak bola ranná hodnota 4,57 ., potom u diabetologicky bola lačna 3,91 .. takze len tie ranné ma trápia či to je ok ale do ďalšej kontroly mam ešte 3t 🙈 .. a som momentálne 25tt
@meg12345 z mojej vlastnej skusenosti je ok. dolezite je aby si tie nalacno mala z krvi nadalej ok. Nalacno hodnota je najtazsie ovplyvnitelna, tak mi bolo povedane aj na gynekogii aj na diabetologii. ale zatial bud v klude. len teda od 33-34 tt sa to zvykne zhorsovat, takze naozaj treba byt obozretny a hodnoty sledovat.
Žienky, toto sa vám možno zíde. Práve som robila tieto keksíky. Po vychladnutí sú fantastické. Nezvyšujú glykémiu, ak sa použije brezový cukor.
https://www.allrecipes.com/recipe/261181/4-ingr...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@meg12345 dodržiavať diabetická dietu...nic ine...pri takejto nízkej hodnote to nik nebude riešiť medikamozne