Tehotenská cukrovka - obed a večera

veraaq
25. nov 2024

Ahojte baby,tie fo máte tehotenskú cukrovku prosím čo proste na obed s večeru ja už som zúfalá :( v 2.trimestri výsledky ok aj keď som stravu nedodržiavala alw teraz v 34tt katastrofa ako mi to skáče,už neviem čo jesť aby som nebola hladna:( ako ste bojovali so sladkým? Ja si idem sladké tak ako nikdy predtým a už teraz som v strese jak to vydržím:((tak isto sladké vody aspoň glk/pohwr denne musím dať,keď som mala v 2 trimestri aj viac pohybu sa mi zda že to bolo ok,no teraz ma aj chrbát boli takže veľa neuchodim:( som z toho nešťastná aby sa babu niečo nestalo

katkaseiner
25. nov 2024

ja som mala pri oboch tehu cukrovku, pri prvom to nikto neriesil, jedla som piate cez deviate, pri druhom uz bola lekarka ovela striktnejsia a uz sa mi vyhrazala inzulinom... ja som prezila na grilovacom kuracom so zeleninovym salatom (obmienaj zeleniny, skus pridat nejaky kusok salatoveho syra). Ku koncu tehotenstva som uz bola pomaly alergicka na kuracie so zeleninovym salatom :D inak klasika ... vyvar s jednou mrkvou (bez cestoviny).
Uz si popravde vela nepamatam, ale viem, ze mlieko som napr. pila bezlaktozove a aj to len minimum, ovocie som mala povolene len kysle (mne z toho ide asi najviac kysle jablka), niekedy zavarane zeleniny ku kuraciemu typu calamada, kysle uhorky, jedno celozrnne pecivo denne, cukor som mala len lyzicku denne do kavy - to som fakt musela inak by ma ten den zabil.
Ziadne ine mucne jedla som nejedla a ani cukor v nijakom jedle. Bolo to utrpenie, ale zvladla som to.... jaaaaj a este mi bolo povedane ze s melonom opatrne (bolo leto cize to bol zabijak nezjest pol melona na posedenie). Bolo mi ale povolene dat si kusok - napr. 10x10cm melona krajec pretoze by to bolo horsie pre mna si ho nedat ako ze je plny cukru a vody... Drzim palce, hlavne skus mensie porcie a casto, skusila by som pridat ovsene kase - nie tie pripravene, ale napr, s polkou banana a orieskami, vajicka so zeleninou a sunkou... viac ma zial nenapada

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre