Ahojte. Zistili mi tehotenskú cukrovku takže diéta. pre mňa je to celkom problém lebo niesom najlepší stravník tak sa v tom celkom topím. Ráno som mala pol krajca bieleho chleba s pomazankou 7,6 a keď som mala krajček vianočky s maslom mala som 5,8.na obed som si dala malú porciu vypr. Karfiolu a zemiaky a mala som len 4,7 čo mi príde riadne málo tak isto som mala keď som zjedla malú na porciu kur.soté a ryžu. Potom som však bola skoro hneď hladná. Keď zjem porciu akú by som potrebovala nech niesom po pol hodine hladná hneď to vybehne nad 7,5.Na večeru rožok,maslo šunková saláma 5,8 čo je ok na to že to bol normalny biely rožok. Meriam vždy hodinu a pol po jedle ako mi kázali .
@mamina7070 takže je na ok keď mám 4,6 na lačno ráno a potom v priebehnu dňa 4,7 hodinu a pol po jedle?
Ja keď mám 4,1 už ma chytá triaška a je mi zle
ano to su normalne hodnoty
@mamina7070 tak si ma upokojila ďakujem 🤭
Do 7,6 normální hodnota.Já se měřila hodinu po jídle a ráno na lačno.Tvoje hodnoty jsou dobré, aspon u nás to tak říkali,do 7,6 po jídle v pořádku.Zeleniny a atd si můžeš dát klidně víc at nemáš hlad jen pozor třeba na cherry rajčata.Ja mela hodnoty i 12 a výš,nejnizsi jsem mela pod 3.Ale zvládla jsem to i bez léků.Musis přijít na to,co ti sedí a co ne.Me uz ke konci těhotenství,dovolila diabetolozka i bílé pečivo,protože jsem zvracela u malého do konce těhotenství a celozrnné pečivo,mi chutnalo jako ryba :D Drzim palce ať vse zvládneš.
Tvoje hodnoty jsou (zatim) v poradku, ale asi jsi uplne nepochopila princip te diety. Mela by ses vyvarovat vseho, co obsahuje jednoduche cukry (ta vanocka treba) krom ovoce, protoze cukry se vstrebavaji do krve rychle, hodnoty vystreli vysoko a po hodine uz jsou realne v norme, ale skody uz napachaly. Tzn. snis cokoladu, za 10 min muzes mit hodnoty klidne pres 10mmol/l, ale za hodinu uz jsou normalni. Ale to dite tech 10mmol/l uz muselo regulovat, protoze tvoje slinivka na to nestaci. Je dulezite, aby hodnoty glykemie byly udrzovany v urcitych hladinach neustale a aby tam nebyly ty vykyvy. www.tehotenskacukrovka.cz je web, ktery by ti mohl napovedet.
@bluemoon24 ďakujem za gysvetlenie.Myslela som že keď mám po tej hodine a pol cukor v norme tak je to ok.
Neni to v pohode. Bohuzel diabetologove nerozlisuji mezi GDM a cukrovkou 2. typu i kdyz je to uplne neco jineho. Kdyz to pokazi klasicky cukrovkar, tak to bud spravi inzulin nebo to odnese on sam, pokud to ale pokazi zena s GDM, tak to odnese to dite. Ja vim, ze je to narocne, sama jsem byla v te same situaci co ty. Dostala jsem na ho*no info od diabetologa a musela studovat sama. A hlavne pres Vanoce to bude zahul, ale vydrz a vsechno bude dobre 🙂. Drzim pesti!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
4,7 nie je nizka hodnota pod 3 je nizka hodnota 😉