Hodnota 8,38 po 2 hodinách vypití glukózy. Nemáte skúsenosť,či je to vážne? Ďakujem za odpoveď
Ja som mala 8.3 a chodim uz k diabetologovi a meriam si cukor 2x do týždňa a nemôžem nič sladke jest ani pit... Podla diabetologicky je uz aj hodnota 7.8 vyssia a naposledy mi povedala ze to môže byt uz aj na pichanie inzulinu... Ale co mi brala krv na dlhodobý cukor v krvi ten som mala 5.4 a povedala ze to je v poriadku... Možno nas len strašia aby sme si viac davali pozor. Nechcem ta plasit... Ja som bola tiež doplasena ked som sa to dozvedela a poriadne som sa vyrevala... Podľa mňa to tiež nie je také strašné je to proste zvýšené...
@pribinak ďakujem
@ssiissiinnkkaa ja som plakala pol dna😏 bojim sa,aby to bábätku neublížilo. Už som objednana k diabetologicke tak uvidim čo mi povie. A Dakujem
Hodnota ako taka uplne vazna nie je, 9-10, pri tazazovom teste ale ide o to ako rychlo sa ti cukor z tela odbura. Tzn. ak si na lacno mala hodnotu co ja viem 5, tak po dvoch hodinach ti mala naspat klesnut na toto cislo, ak neklesla, znaci to problem a je potrebne sledovanie na diabetologii.
Vôbec sa kvôli tomu tak nestresuj 😉 diabetologička ti vysvetlí čo a kedy máš jesť a mala by ti dať aj glukomer aby si si mohla kontrolovať cukor. Chodila som na diabetologiu každé 2 týždne
Naša má ten limit 9 .. ja som mala 9.1 a už som musela chodiť do diabetologickej poradne,iná lekárka v Tom istom meste mala tú hodnotu od 10...čiže u nej by som ani nechodila,nemusíš sa báť,nieje čoho ... Nechápem čo strašia inzulínom uuuuuuplne minimum žien berie inzulín,ja som si musela merať dve týždne 5x denne a prísť na kontrolu,výsledky som mala ok až na ráno ale nad tým kývla dr rukou,že záleží aký metabolizmus atď ... Nieje to o Tom že nemôžeš totálne nič jestsladke,ja som si dala aj občas normálne kolav,keksíky atď ... Ale áno treba upraviť kúsok stravu,to ti povedia hlavne je , jesť pravidelne,,menšie porcie to je 5-6x denne , mne sa syn narodil 2.5kg čiže nieje podmienka že sa.rodia veľké deti atď atď veeeela žien má túto cukrovku
@zuvelyn ja som mala 4,90 takze je problem. Ach,hádam to bude v poriadku
@totatimeka snažím sa tak nestresovat, aby to nebolo ešte horsie. Nedam si už radsej nic sladké,ani sladkú vodu🙂
@didi2102 ďakujem,už som trosku kludnejsia. Idem k nej až v pondelok,tak sa skusim už teraz lepsie stravovať
cukor nie je len o sladkostiach a sladkych vodach, ale cukor je pridavany fakt vsade, ked si pozries zlozenie aj sunky, tak tam je cukor.... plus cukor dvihaju aj ine veci, napriklad biela muka, ovocie (hlavne banany a melony).
a aby si babatku neublizila, tak ano, mala by si to dodrziavat, povedia ti, aj ked vsade povedia inak.
a ta hodnota asi je vysoka ked ta poslali na dia, ale v podstate je jedno kolko si nad limit, dolezite je ze to nad limit je, ze sa to zistilo a mozes s tym nieco robit.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nie. To nie je vážne. Do 10 je to celkom ok
V každom prípade treba si strážiť jedalnicek aby ti nešla glykemia hore