Dobry den prajem. Chcela by som poprosit o radu. Mam teh. Cuk. Tu som mala aj pri prvom tehu a bolo vsetko v poriadku malinky a aj priebeh teraz somv 31 tt. Od 7 tt som mala diagn. Cukrovku takze som drzala dietu, no teraz mi zacali velmi vyskakovat hodnoty tak mi diabetologicka nasadila inzulin mamsi ho pichat dobrucha - nosomz toho nestastna a taktiez sa velmi bojimo babo.
@saska.t no len ze ja mam taky problem mala som hodnoty dve hod po jedle 10,5 tak mi dali ten inzulin. Picham si ho pred jedlom tri krat denne no hodnoty po jedle (dve hod.) Su stale 10,2 . Amoja doktorka ma do pondelka volno. Nechapem ako je mozne ze mi tn inzulin nestahuje cukor....
ja som si pichala inzulín 3x denne celé tehu... dieťatu neuškodíš, naopak chrániš ho... a vysoký cukor máš z jedla s vysokým obsahom cukru... ryžu, cestoviny, zemiaky, pečivo a chlieb len v minimálnom množstve, ovocie len za hrsť za deň, pozor na banán a hrozno.. žiadne polotovary a jedlo ktoré je bez cukru, mäso, vajcia, zelenina, ryby - to neobmedzene, jogurty len biele..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@beuska88 v podstate sa nemas coho bat,hodnoty budu skakat este tak do 35-36 tt a potom sa to ukludni a ustali,dietatku nic nehrozi 😉