Tehotenská cukrovka a diéta (schudla som)

miska1973
22. aug 2021

Ahojte baby stalo sa Vám ze Vám dr diagnostikoval tehotensku cukrovku a schudli ste ? Mne dala diabetologicka diétu no odkedy ju dodrzujem som schudla 6 kíl, dr nato povedala ze sa nemusím báť ze hlavne ze jem a ze zeny v koncentráku nejedli a mali zdravé deti , no moja Váha ide stále dole , babo je v poriadku aj rastie ako ma , len sa chcem spýtať ci sa Vám to tiež dialo , všetky jedlá si zapisujem poctivo co zjem premeriam cukor , občas sa mi stane ze zhesim ale snažím sa to dodržiavať ako sa len dá.

katikaba
22. aug 2021

@miska1973 ja som zasa priberala, a bolo to ok, aj napriek tomu, ze som sa obmedzovala a jedla len to co povoluje cukrovka, hlavne v poslednom mesiaci

luci_ba
22. aug 2021

@miska1973 ak babatko rastie ako má, nerobila by som si z toho stresy, ešte ked aj dr. tak povedala. No ale chápem že sa bojíš, keďže v tehu je práve priberanie prirodzene

miskamicha
22. aug 2021

@miska1973 dolezite ze dieta rastie,ono si z tvojho tela vezme vsetko co potrebuje aj keby si tyzden nejedla. Hlavne aby glykemie boli vyrovanne. Niektorym zenam je zle cele tehu nedokazu jest poriadne a vsetko je ok.

pribinak
22. aug 2021

Veľa žien v mojom okoli ktoré mali DIA počas tehotenstva schudli, keď začali riadne držať DIA diétu. Je to prirodzene keďže strazis príjem cukrov a skrytých tukov.
Ak doktor povedal všetko je ok, tak doveruj a užívaj si život

hviera81
22. aug 2021

no a s akou vahou si zacala, a kolko si pribrala do zistenia cukrovky?
ja som tiez schudla dve kila (zo 7 pribratych), a dalsie dva mesiace som nepribrala ani deka, a to som jedla dost, fakt do sytosti. teraz som uz v 9. mesiaci a konecne sa mi podarilo cosi pribrat, lebo mna uz potom dr sprdol, ze som do 8. mesiaca pribrala iba 5 kg. babo aj bolo trochu mensie.
ale nestresuj, je to fakt normalne ze schudnes, hlavne ked su vsetky parametre babatka ok.

miska1973
autor
22. aug 2021

@hviera81 mala som 85 kíl a pred tehotenstvom 78 a odkedy mi zistili cukrovku som schudla presne na tých 78

maris5
22. aug 2021

Stale sa drz diety. V tretom trimestri je uz vacsi problem udrzat cukor na uzde aj ked sa snazis, takze tam mozes pribrat. Pokial mas dostatok zivin a vitaminov babatko ma vsetko co potrebuje.

hviera81
22. aug 2021

@miska1973 no keby to bolo 45 tak je to asi horsie 🙂 ja som v 38tt, a za posledne dva-tri tyzdne som uz co to aj pribrala, takze uz nie som na tych plus 5.
neboj, ak je babatko ok, tak sa neni coho bat, umelo priberat tiez nie je dobre. a ber to tak, ze sa stravujes zdravo, babatku dodavas vsetko co potrebuje. a ten cukor nepobrebuje, a ani my 🙂

miska1973
autor
22. aug 2021

@maris5 hej to som si všimla nakoľko som predtým stále jedla cezar šalát a mala som cukor 5,5 po hodine a pol a tento týždeň som si dala a vyskočil mi na 7,4

didi2102
22. aug 2021

@miska1973 ja som schudla prvý mesiac diétovania 2kg,dr že je to ok ale mala som NATO dávať pozor, tehu cukrovka a dieta neznamena že nemáš jesť ale.mas jesť pravidelne a 5x denne a napr tanier kde máš pol mäsa a pol zemiakov tak 1/4zemiakov nahradiť šalátom atď atd

miska1973
autor
22. aug 2021

@didi2102 ano ja chápem, no ja som prílohy vysadila uplne tak isto komplet všetko pečivo a tak , isla som nato hneď tvrdo a jem 4 krát denne a som nájedena

lusyc
22. aug 2021

Tiež som zvedavá ako mi to pôjde s váhou. Zatial som pribrala 9 kg, od minulého týždňa mám diétu, ale zatial mam stále dobrý cukor, aj keď som len obmedzila množstvo pečiva a príloh. Veľmi nepríjemné, keď doteraz som jedla stále hocičo po troške, len aby som žula a aby mi nebolo zle.

didi2102
22. aug 2021

@miska1983 fúha no pekne,ja som do toho až takto nešla,jedla som aj prílohy aj chleba ale menej, to schudnutie bude teda tým nakoľko ja som napr po pôrode prestala jesť pečivo a schudla som extrémne rýchlo, ak je s tým dr ok a ty naozaj ješ 4x denne relatívne plnohodnotné porcie tak ok,napr ale taký kúsok ryže ti neublíži

miska1973
autor
22. aug 2021

@lusyc no ja som mala tiež tento problém ale uz som si zvykla

miska1973
autor
23. aug 2021

@pribinak no jasne to chápem ale aj tak ma každý strasi ze to nieje dobre , mali tie kamarátky koli tomu nejaké zdravotné komplikácie s detičkami prosím ta ? Jako ja osobne si myslím ze ma dostatok živín z môjho tela , že horšie by bolo keby vraciam a z toho chudem ale som zvyknutá rano si dat raňajky, potom polievku okolo pol 1 potom si dávam teda okolo pol 3 až tretej druhé jedlo bud nejaký salat z masom alebo proste to co mam len prílohu nie a večer si striedam ze si dávam vajicka ( praženicu alebo tiež polievky ) nakoľko mi uz ozaj ten cukor vyskakuje zo všetkého

simca06022011
23. aug 2021

ja som v tehotenstve tiez schudla, tvoja vaha vobec nebola nizka, takze sa nemas coho bat.. keby si mala 50kil a zacala si chudnut, to by bola ina vec... takto sa ti vlasnte len hormony upravuju (aj z tehotenstva), plus diéta... no ja som do porodu pribrala fakt iba par kil oproti povodnej vahe. Den po porode som mala o viac ako 10kg menej ako pred tehu... (a to som ani cukrovku nemala, zvracala som v kuse a riesila som problemy s pecenou)

pribinak
23. aug 2021

@miska1973 nie, všetky bábätka boli ok. Aj kamosky. V podstate jedli všetko okrem bielej muky, čiže nie biele pečivo, nie biele cestoviny, neprijali zemiaky, len varili, nevysmazali, ale robili masko na prirodno. Jedli aj ovocie, ale strážili si množstvo
Ale všetky ok

miska1973
autor
23. aug 2021

@pribinak no tak to je super , ja si tiež takto všetko ozaj strazim

miska1973
autor
23. aug 2021

@simca06022011 no tak fajn ze sa nemusím báť no ka som na začiatku tehotenstva mala aj hormóny na udržanie koli viacerým potratom predtým, preto mi celkom váha aj narástla a bola som dosť zavodnena

simca06022011
23. aug 2021

@miska1973 ale budete a hlavne urcite budete kontrolvat tu cukrovku aj babatko, nemsuis sa trapit podla mna.. nie si podvyzivena. Inak podla mna lepsie s vyssou vahou schudnut ako pribrat :D ale ako tu citam, niektorym lekarom ani jedno nie je dobre - zle je ked schudne clovek, zle je ked priberie... 🙂

tulipanicek
23. aug 2021

@miska1973 Ja som cukrovku nemala, ale ešte asi mesiac pred otehotnenim som začala jest ešte zdravšie (jedla som už aj tak) a pred tehotenstvom som mala 55 kg a rodiť som išla s 54 kg. Jedine čo zaujimalo môjho gynekológa bolo, či dieťa rastie a vyvíja sa ako má. To je dôležité a nie koľko váži žena

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre