Tehotenská cukrovka a chuť na sladké

domi27domi
28. aug 2023

Ahojte, ak ste mali alebo máte tehotenskú cukrovku, ako ,,prekonávate” chuť na sladké? Sladkosti ako take som nezvykla moc jesť ani predtým, ale veľa jogurtov áno, aj rôznych somarín do mlieka, ryzovych a ovsenych kaši, a samozrejme kopec ovocia. Teraz si dám max biely jogurt a ovocia len tak menej. Nejaké tipy? 😅🙏🏻

ropucha6
28. aug 2023

@domi27domi nijak 🙂 u mna to nemalo vplyv, tak som sa neobmedzovala. Paradoxne najvyssi cukor som mala zo stresu a rano, ked som sa vecer poriadne nenajedla.

domi27domi
autor
28. aug 2023

@ropucha6 Aj ja mám niekedy ráno vyšší ako by mal byt, resp tak na hrane, cez deň OK. Nechápem z čoho mávam ten ranný vyšší

bluemoon24
28. aug 2023

@domi27domi mrkni na ig mama_s_cukrovkou - ma tam desitky receptu na vhodne kolace a “sladkosti”, ktere jsou v souladu s nejprisnejsim znenim diety. Moje tipy jsou - pouzivat kesu maslo (je ze vsech nejsladsi), vymenit jogurt za zakysanou smetanu/maskarpone, kam to jde, tak davat kakao. Obcas si udelej palacinky, obcas kasi (1:1 krupicna s mandlovou moukou prochazi) a chut zazenes.

domi27domi
autor
28. aug 2023

@bluemoon24 ďakujem veľmi pekne za tip 😊

alickapusinka
28. aug 2023

Ja mám tiež cukrovku a moja diabetologička hovorí všetko môžem jesť s mierou.

ropucha6
28. aug 2023

@alickapusinka ano, toto povedala aj mne…ono jak doslo, tak odislo, to tehotenstvo je take magicke 🙂

bluemoon24
29. aug 2023

@alickapusinka tak si najdi jinou diabetologicku nebo si to nastuduj sama. Moje byla uplne stejna.

@domi27domi dodrzovani diety ma svuj smysl. Je to velmi tezke, pres Vanoce je to extrem, ale nevzdavej to. Ja jsem byla na pokoji s dalsi maminkou, ktera taky mela GDM a ridila se rady sve diabetologicky a nikdy nezapomenu na to, jak se jeji holcicka klepala v zachvatech hypoglykemie. Drz se.

alickapusinka
29. aug 2023

@bluemoon24 nepotrebujem si hľadať inú s tou som spokojná. Ja nemám ínzulinovú cukrovku ale liekovú. Dakujem za tvoje odporúčanie ale také múdrosti si nechaj pre seba. Ja viem aj bez teba čo mám robiť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre