Tehotenská cukrovka

21. dec 2024

Ahojte momentálne som hospitalizovaná v nemocnici a mám tehotenskú cukrovku, tu to ale nikto nerieši a dávajú mi jesť jedlá ako keby som cukrovku nemala (napr.biele pečivo) a potom sa čudujú, že mám vyšší cukor. Doma striktne dodržujem diétu hodnoty sa mi držia , no tu to akosi nejde. Je to normálne ? Stretli ste sa s tým niektorá ? Ďakujem za odpovede

ina2405
21. dec 2024

Stretli, muž mi doniesol cottage, zeleninu a vajíčka na tvrdo. Nejedla som nič, čo mi zvyšovalo glykémiu.

anavixy
21. dec 2024

Hospitalizovana si nie kvoli tehotenstvu, ano? Povedala si lekarom aj sestram, ze mas GDM? Ak to neakceptuju, co je teda pekna blbost od nich, tak si jedine sa stravovat pomimo…

ina2405
21. dec 2024

@anavixy ja som ležala na mojom pracovisku, takže som si to odkontrolovala a nahodená diéta ako má byť a chodili mi z kuchyne cestoviny, sladké pirohy a podobne. Boli sme tam vtedy dve s cukrovkou a obidve sme si robili šaláty zo zeleniny, čo nám chlapi doniesli.

anavixy
21. dec 2024

@ina2405 🫣 krása fakt

autor
21. dec 2024

Áno vedia že mám GDM, no aj tak mi nosia jedlo ako biely chlieb, omáčku zahustenu múkou čo by sa nemalo jesť a potom sa čudujú že mám vysokú glykemiu , ako nerozumiem tej strave keď majú vedieť čo dávajú jesť diabetikom keďže je človek v nemocnici

ina2405
21. dec 2024

Mne bolo povedané, že tá norma na porciu je tak malá, že by im to nevyšlo, finančne.

autor
21. dec 2024

@ina2405 chápem že je to normované ale aj tak by sa dalo vymyslieť dačo iné a nie kaša zemiaková s mliekom , biele pečivo , parky , paštiky atď. co sa nesmie jesť s gdm

ina2405
21. dec 2024

Párky kvalitné bez pečiva som jedla, ale chápem pointu.

autor
21. dec 2024

@ina2405 áno , no toto čo nám tu dávajú určite niesu kvalitne parky , viete a potom hovoria akú mám vysokú glykemiu , veď bodaj by nie keď tu nedodržiavajú stravu pre diabetikov , doma sa dobre držím , vždy v norme a tu sa to nedá kvôli tej strave ich

ina2405
21. dec 2024

Neurobíš nič, musíš sa o to postarať sama. Nechaj si doniesť kvalitné veci.

bluemoon24
21. dec 2024

Nekde davaji normalni stravu, nekde stravu pro doabetiky, oboji je na nic. Nechala bych si od muze prinest vlastni potraviny a prezivala bych tak.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre