Ahojte momentálne som hospitalizovaná v nemocnici a mám tehotenskú cukrovku, tu to ale nikto nerieši a dávajú mi jesť jedlá ako keby som cukrovku nemala (napr.biele pečivo) a potom sa čudujú, že mám vyšší cukor. Doma striktne dodržujem diétu hodnoty sa mi držia , no tu to akosi nejde. Je to normálne ? Stretli ste sa s tým niektorá ? Ďakujem za odpovede
Hospitalizovana si nie kvoli tehotenstvu, ano? Povedala si lekarom aj sestram, ze mas GDM? Ak to neakceptuju, co je teda pekna blbost od nich, tak si jedine sa stravovat pomimo…
Áno vedia že mám GDM, no aj tak mi nosia jedlo ako biely chlieb, omáčku zahustenu múkou čo by sa nemalo jesť a potom sa čudujú že mám vysokú glykemiu , ako nerozumiem tej strave keď majú vedieť čo dávajú jesť diabetikom keďže je človek v nemocnici
Mne bolo povedané, že tá norma na porciu je tak malá, že by im to nevyšlo, finančne.
@ina2405 chápem že je to normované ale aj tak by sa dalo vymyslieť dačo iné a nie kaša zemiaková s mliekom , biele pečivo , parky , paštiky atď. co sa nesmie jesť s gdm
Párky kvalitné bez pečiva som jedla, ale chápem pointu.
@ina2405 áno , no toto čo nám tu dávajú určite niesu kvalitne parky , viete a potom hovoria akú mám vysokú glykemiu , veď bodaj by nie keď tu nedodržiavajú stravu pre diabetikov , doma sa dobre držím , vždy v norme a tu sa to nedá kvôli tej strave ich
Neurobíš nič, musíš sa o to postarať sama. Nechaj si doniesť kvalitné veci.
Nekde davaji normalni stravu, nekde stravu pro doabetiky, oboji je na nic. Nechala bych si od muze prinest vlastni potraviny a prezivala bych tak.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Stretli, muž mi doniesol cottage, zeleninu a vajíčka na tvrdo. Nejedla som nič, čo mi zvyšovalo glykémiu.