Tehotenská cukrovka

zdenus35
6. okt 2016

Ahojte,dnes mi po glukoteste zistili zvyšeny mmol cukor v krvi,Prosim ma niekto dietatko čo mu toto namerali a teraz je všetko v poriadku.Dakujem.

33monik
6. okt 2016

mne diagnostikovali gestacny diabetes a musela som si pichat inzulin
a malinka ma 6tyxdnov a je zdrava vsetko v poriadku tak drzim palce

mimi8814
6. okt 2016

kamaratka mala tehotensku cukrovku, drzala dietu, dieta je zdrave a ona uz cukrovku nema😉

zdenus35
autor
6. okt 2016

@mimi8814 bodaj by to tak bolo aj so mnou 😢

zdenus35
autor
6. okt 2016

@33monik gestačny je aky ,,,,ja mam mmol 9.9 hodnotu a maly v brušku je už moc velky ...ešte ma len čaka vyšetrenie u diabetologa tak uvidim ako tam dopadne,ale doma som si nenamerala žiadnu cukrovku tak nechapem

mimi8814
6. okt 2016

@zdenus35 urcite ano, len sa na to popytaj lekara a dodrzuj co ti povie... drzim palce

zdenus35
autor
6. okt 2016

@mimi8814 no držat prisnu dietu ..a dakujem

33monik
6. okt 2016

gestacny diabetes je tehotenska cukrovka aby nebola mala aj moc velka tak mi radsej dali inzulin a musela som si davat pozor nato cl zjem zvladli sme to a malinka sa narodila malinka 2480g a je velmi ciperna

szib23
6. okt 2016

@zdenus35 kolko g ma maly?

zdenus35
autor
7. okt 2016

@33monik aha tak tu mam aj ja a tiež mám plod už moc veliky,v 21tt mal 540g a mal mat okolo 300g,možno aj mne da diabetolog inzulin

zdenus35
autor
7. okt 2016

@szib23 v 21tt mal už 540g a mal mat okolo 300g mesiac popredu ma posunuty vyvin

szib23
7. okt 2016

To odkial mas ze v 21tt ma byt okolo 300 g? My sme tiez v 21tt 460g a dr povedal ze je v poriadku a inac aj ja mam gest.diabetes

zdenus35
autor
7. okt 2016

@szib23 lebo mi povedal lekar tak aspon 400 teda a nie skoro 600,proste ma vyvin posunuty o mesiac

zdenus35
autor
7. okt 2016

@szib23 aj moj je v poriadku ale o tej cukrovke som sa dozvedela len včera,tak teraz sa bojim

33monik
7. okt 2016

@zdenus35 tiez bola dpociatku vacsia a vyzeralo to ze je zly termin vypicitany ale ak som zacala uzivat inzulin tak sa uz nezvacsovala tak velmi neviem ci to bolo tym inzulinom ja si myslim ze hej a zdravo sa stravovat ale ked som mala chut na cokoladu trochu som si dala ziadne sladene napoje cukor je vsade tak som di hladala co mozem a kolko male porcie ale fajt vsetko dobre dopadlo po porode malinku otestovali a v poriadku aj mna otestovali a v poriadku a teraz si dam kedy chcem a co chcem

elenajezova
7. okt 2016

Aj ja som mala pri druhom dieťatku tehotenskú cukrovku. Musela som držať diétu, chodiť na kontroly, mala som doma glukomer, ktorým som si tri krát za den merala cukor. Dcérka je zdravá a mne cukrovka po narodení dcérky už neostala. Takže OK.

zdenus35
autor
7. okt 2016

@elenajezova dakujem ,dufam že aj my budeme v poriadku

zdenus35
autor
7. okt 2016

@33monik nomožno aj mne nasadia inzulin,ale ešte isto neviem či mi to potvrdi aj diabetolog či ju naozaj mám pretože tie hodnoty boli moc nizke,len tá stredna...tu dietu už dodržujem ako tak ja sladene napoje vobec nepijem ani moc čokoladu,občas raz za den si dám jeden keksik a to je všetko...doma mam glukomer a nikdy som si nenamerala nad 6 tak ja neviem ako to oni meraju

33monik
7. okt 2016

@zdenus35 tak to mas dobre hodnoty nemusos sa bat mne sa stalo aj 8 aj 9 kazdy den som si zapisovala
ale asi som mala z toho aj stres a obavy takze len pozotivne treba mysliet a tesit sa na babatko neboj sa dobre to bude kedy mas termin

zdenus35
autor
8. okt 2016

@33monik termin mam 17.1.zatial ale babtko je už z vyvinom o mesiac dopredu takže uvidime

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre