Ahojte zienky, ste tu niektoré ktoré mali tehotenskú cukrovku? Pripadne zvýšené hodnoty ? Vyšlo mi mierne zvýšené a lekár mi odporučil ďalší test 3 hodinový 3 odbery. Žijem v zahraničí nemám to tu s kým porovnať. Tak sa teda obraciam na Vás. Tie čo ste si tým prešli alebo prechádzate ? Bolo všetko v poriadku s tehotenstvom a pôrodom ? A bábätkom hlavne . Som v 28 tt . Mám obavy . Prikladám foto. U nás sa asi uvádzajú v iných hodnotách údaje ale tak viem si to prepočítať . Na internete som našla že hranica je do 140 mg/dL , mne vyšlo 156 Ďakujem
@mamamasama práveže neviem to nájsť čo je hraničné lebo všade inak píše . Lekár mi pre istotu urobí ďalší test .. čítala som sú ženy s 11 a pod .
@mamamasama ešte som sa Dočítala toto. Len už som vystrašená z toho celého . Doteraz som nemala žiaden problém s cukrovkou
Skôr ma zaujíma či to niekto mal podobne a dopadlo všetko v poriadku
@janaaa1111 je veľa žien s tehotenskou cukrovkou a dopadlo to dobre. Aspoň vieš, že je potrebné začať s diétou a všetko bude ok.
@janaaa1111 aj ja som mala gestacny diabetes...porodom to odznelo...v tehu som len drzala dietu...
@rachel36a a bábätko bolo v poriadku počas tehu . Toho sa najviac bojím . Je tam nejaká doba za ktorú treba rýchlo konať pri potvrdení ? Čas za ktory to ešte nebude mať vplyv na dieťa v brušku ?
@janaaa1111 na dietatko to nema velky vplyv pokial cukor nevyskoci velmi vysoko...tiez som mala okolo 8, ako som vysadila biele pecivo, tuky a cukor , tak sa mi hodnoty hned upravili
@janaaa1111 Ja som mala aj lieky a vsetko ok, bude to v poriadku, neboj☺️
Ahoj, ja zijem v Spanielsku, vidim na vysledkoch, ze je to po spanielsky. V oboch tehotenstvach mi vysla cukrovka, v oboch som bola na tom 3 hodinovom teste, v oboch som mala len dietu, ktoru som dodrziavala a cukor sa drzal v spravnych hodnotach. Deticky su v poriadku, ani sa len nenarodili s vysokou vahou. Praveze 3 kilove. Pravdepodobne si budes musiet merat po kazdom jedle cukor plus ta dieta. Accu-chek ti daju zadarmo v CAP.
@amelie2017 ďakujem za odpoved . V pondelok ma caka ten test . Len dúfam že doteraz som nemohla nijak ublížiť bábätko keď sme o tom nevedeli .. babo sa vyvíja dobre n kontrolách všetko ok a toto ma prekvapilo. Som prvá v rodine čo ma pozitívny test na cukrovku. Možno to bude aj vekom 35
@darkswan ďakujem
@rachel36a v stredu mám hneď dohodnutú kontrolu a ultrazvuk budeme vidieť bábätko dúfam že bude všetko v poriadku . Na poslednom ult vyzeralo všetko ok
@janaaa1111 Treba dodrziavat dietu ak to nariadi lekar. Ja som mala glukozu po 2hodinach mierne vyssiu nez je 7,8 a nakazana mi bola dieta ktoru som bohuzial nevedela dodrzat (velka chut na sladke) a HOP dcera prisla na svet 5kilova. Aj ked som pribrala pocas tehotenstva len 12kg.
@marticka85po tak ja som už zacala od včera preventívne vyberať čo zjem . Hneď ako mi zavolal lekár ..
@janaaa1111 neboj, nemohla si mu ublizit. Tento test sa preto robi teraz, lebo az okolo 26.-28. tyzdna sa zacina tento problem vytvarat. Ojedinele aj skor, ale to je vynimocne a zistili by problem aj z beznych odberov. Zatial obmedz sacharidy, ale nevyluc uplne, dolezity je aj pohyb.
@amelie2017 dakujem. .už mám stiahnuté kalorické tabuľky, všetko pod kontrolou, zdravé tuky , cukry a idem na prechádzku 😊 ešte vydržať 3 mesiace
@janaaa1111 tiez ma tehotensku cukrovku .. hodnoty su v pohode a babo minuly tyzden bolo na sone väcsie o 1den.. tak hadam nebude velke.. na zaciatku som schudla.. teraz vaha stoji.. uz je to 3 tyzdne co drzim dietu.. meram si 3x denne nalacno a po jedle.. hodnoty mam dobre obmedzila som sladku vodu a celkovo sladke.. musim si aj moc kontrolovat kazdy den 🤦♀️
@janaaa1111 mala som tehotensku cukrovku, na teste mi vysiel cukor 9 a to je ozaj vysoko. Musela som si merat cukor pred jedlo a po jedle, viedla som si taky dennik, ako mi ide cuker hore-dolu....ale vsetko dobre dopadlo. Dcera je uz pubertiacka. Nastastie som si nemusela pichat inzulin, len dodrziavat dietu, co bolo dost drasticke, kedze v tehotenstve s dietou to bolo tazke 😉...ale da sa to zlvadnut, lekari ta budu sledovat a aj babatko, neboj sa. Drzim palce.
@lubina ďakujem 🙂
@simonecka008 držím palce a ďakujem . 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tiež žijem v zahraničí. Túto hodnotu si vydeľ číslom 18. Dostaneš sa na hodnotu 8,6 a to je podľa mňa dosť vysoké číslo.