Ahojte 🙂 minulý týždeň som bola na glukozu a gyndoska mi poslala domov papier ( na mobile ma nezastihla ) že sa mám pondelok zastaviť pre recept a pre odporúčanie asi zrejme k diabetologovi ..
celkom sa obavám čo to obnáša 😏 či to nebude mať nejaké následky na malú alebo niečo .. upravilo sa vám to liekmi ?
@majlo1234 to s tym nema nic spolocne, zdravy clovek ak lacnie 8 hodin,cukor v krvi ma v poriadku,ty si ho nemala takze si mala cukrovku a nezalezi na tom ci si jedla pizzu hamburger alebo cukrovu vatu. Navyse tie hodnoty na ogtt teste su nastavene tak ze uz len ked sa k nim blizis je zle. Ak si mala napr 10.1 a limit je 10 je to jasna cukrovka,pretoze zdravy clovek by mal tie hodnoty hlboko pod limit.
A ak si mala zlu lacnu - 5.1 tak ti mali zobrat krv znova a mala si lacnit 8 hodin inak ten test nebol spraveny dobre
@kikatina14
Ahoj, vela zien s gestacnym diabetom je len na diete ale musis ju dodrziavat naozaj poctivo,to ze niekto povie ze zjedol kinder bueno a mal v pohode hodnoty to neznamena ze mu po 20 min nevystrelil cukor a po odmerani po hodine uz to nezisti.
Najtazsie je udrziavat lacnu hodnotu, a s pribudajucim tt sa cukrovka zvykne zhorsovat.
Odporucam ti si prejst web tehotenskacukrovka.cz a pridat sa do skupiny na FB tehotenska cukrovka+recepty.
Ja som zvladla len na diete,maly mal vahu ok a aj glykemiu po narodeni
Nie je to nic hrozne len to chce sebazaprenie,hlavne si najdi dobreho diabetologa 🙂 Vela stastia!
@amelia89 to som pisala, zly bol vysledok na lacno. Bola som to konzultovat s inou diabetologickou, ktora mi povedala, ze s velkou pravdepodobnostou to nie je diabetes, a ze tie testy sa maju robit na lacno lacno(minimalne 12 hodin bez jedla) tie hodnoty su nastavene maximalne prisne, co si budeme 😉
Ja som to proste tisic krat olutovala, ze som si to nenastudovala pred tym, a nesla naozaj na lacno, pretoze mimo toho, ze som chodila kzde dva tyzdne ako dement na diabetologiu, dietu som nedrzala a stale dobre vysledky, mi kvoli tejto “diagnoze” vyvolavali porod presne na vypocitany termin. A skoncilo to cisarom po piatich dnich vyvolavania. Tuto traumu som si mohla usetrit
Urcite ti hned neda tabletky, tabletky by ti dala diabetologicka, takze zrejme ta tam posiela a recept mas na nieco ine. Diabetologicka ta vysetri, urobia ti glykemiu, odoberu krv a spise anamnezu, podla vysledkov ti povie, ako budete postupovat. Urcite ti naordinuje dietu, da ti brozurky a vysvetli co a ako, dostanes glukomer a budes si kontrolovat vahu, glykemiu a tlak. Pri GDM byvaju vacsie deti, korekcia glykemie u matky je dolezita pre vyvin mozgu dietata atd, po porode sa bude sledovat glykemia u dietata 48 hodin.
Ahojte 🙂 tak lieky som dostala na železo 🙂 a cukor som mala po hodine merania 8.1 a po druhej hodine 11.10 .. tak čakám na termín k diabetologovi
@kikatina14 to si mala velmi vela po 2 hodinach. Urcite to dietou upravis a bude to v poriadku 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zalezi od toho, ake mas hodnoty. Nizke odchylky sa daju zvladnut iba dietou, vyssie inzulinom. Bat sa nemusis vobec, kvoli tomu sa to sleduje, aby sa predislo nasledkom u babatka.
Ja som mala indikovanu cukrovku, jedna desatina mola nad urcenu hodnotu v krvi pred vypitim roztoku napriklad. Bola som sledovana u diabetologa, a kazde dva tyzdne som si robila ten glykemicky test ci ako sa to vola, ze si sedem krat denne beries z prsta krv, a nikdy mi uz nevysli zle vysledky z cukru. Proste to bolo sposobene tym, ze som vecer pred testom(menej ako 8 hodin)zjedla celu pizzu 😭