Ťažký prvý trimester

mon1806
5. sep 2021

Čau maminy ste tu niektorá ktorá fakt už nevládala v prvom trimestri? Ja stále zvraciam a keď ne zvraciam je mi strašne zle mam žalúdok ako na vode, čo zjem ide skoro všetko von neviem už čo mám robiť aby mi bolo lepšie pri prvom som to také až nemala
Dik za rady

bosorka2302
5. sep 2021

@mon1806 ano ja pri oboch. Nonstop hlava v zachode. Este ked son si dala haslerku tak som zvladla sa presunut po ulici do prace. Ale vsetky pachy mi vadili od muzovho sprchovacieho gelu po pach okoloiduceho cloveka. Schudla som vtedy 4 kila ak nie viac. Druhy trimester bol uz lepsi

blondie333
5. sep 2021

@mon1806 ahoj, ja som aktuálne 30tt, ale takto príšerne som sa citila do 15tt, už som bola naozaj zúfalá, skoro každý večer som sa neubránila slzám 😀 bolo mi naozaj veľmi veľmi zle, nič som nedokázala zjesť ani vypiť - všetko šlo von, keď nebolo čo zvracat, tak šla len kyselina….podpísalo sa to aj na mojej pokožke, ktorá bola totálne suchá, celé telo sa mi šúpalo ako had🙈 zilky na tvári mo všetky popraskali od neustáleho zvracania 😵‍💫 no žalostný pohľad bol na mňa😀🙈 ale zlepšilo sa to! Druhý trimester priniesol úľavu… teraz mi síce začalo znovu bývať zle od zaludka, ale no čo už, treba vydrzat, za ten zazrak života to stojí. Držím silno silno palce, vydrž to, zvládneš to❤️🙏🏻

domka222
5. sep 2021

Ani ja pri prvom až tak. Pri druhom som sa nevládala starať o to prvé, čo by som stále len ležala. Bolo mi zle zo všetkého, varenie bolo utrpenie. Prešlo to v cca 10-11tt

zuzudrnda
5. sep 2021

Ano. V noci tiez...stale akoby som mala opicu po riadnom zure. Uz som aj lezala na zemi a plakala od zufalstva, kedze cez den staranie o robotnikov na dome a 3r syna. V 4.m preslo a bolo dobre.

elizabet173
5. sep 2021

@mon1806 áno, prešla som si tým, vyzerala som ako smrtka, vychudnutá, bledá, neudržala som v sebe ani vodu. Je mi ťa ľúto, mne sa nechcelo už ani žiť, keď som sa ráno zobudila a vedela, že celý deň pregrcám, Ustalo to a prvými pohybmi. Čo na to lekárka?

kiki68
5. sep 2021

Asi nic, skus zazvor alebo trosku coly

mon1806
autor
5. sep 2021

Ja som v 8 TT o chvíľu už 9 ale vravím to je extrém toto ja som toto nezažila pri prvom tehu bolo mi zle ale normálne som robila aj žila ale toto ja som mŕtva 😃 ešte že mám doma skoro 5 ročného že sa vie zabaviť aj sam lebo inak asi by som skapal, všetko čo do mňa vojde ide von nedá sa mi nič udržať ani voda fakt sa cítim každý deň jak po flame keby som bola a chcem wifonku 😃😃 nič mi nepomáha, doktorke som vravela som na PN lebo v robote by som zahynula a hlavne večer to je proste brutal to nemôžem fakt dat nič do úst lebo hneď ide všetko von, a v noci chodím jest Banany 🙅🤮

andrea140219
5. sep 2021

Ja som to mala tak isto, v 1.trimestri somschudla 6kg + som chodila na magneziove infúzie. Manzel nemohol piť ani kávu, ani jest v mojej blízkosti..Varil si tiež sám (keď som nebola v kuchyni). Moje jedlo bolo len jablko, ktoré tak ci tak nakoniec skončilo v záchode. Skončilo to v 16tt (chvalabohu 🙂)
Takze to treba len zvládnuť! Držím palce a nech je to každým dňom lepšie

blondie333
5. sep 2021

@andrea140219 presne ako keby som o sebe čítala😀🙏🏻 Manžel jedol na balkóne, aby som hneď nebežala zvracať z “pachu” jedla.. a je úplne jedno, čo jedol - mna nadrapovalo aj z vône pečiva, z ryže.. extrém 😂🙈

naobedbuduspagety
5. sep 2021

Ja som sa dala v hospitalizovať. Bola som na infuziach vyše týždňa ale pomohlo to. Ľutujem, že som nešla skôr do nemocnice a trpela som až do 12 tt. Ja som ani glg vody neudržala v sebe, schudla som 7 kíl a takmer som si odpálila obličky kvôli dehydratácií. Nič iné mi nepomohlo len tá hospitalizácia

miirka123
5. sep 2021

@blondie333 ja toto iste som 32tt 😄 bol to riadny boj ja som vracala všade v aute, na prehliadke u gynekológa, raz som nechala nákupný kosik nejak v 15tt v tescu už som sa nemohla vrátiť 😄 ešte že existuje online donazka jedla domov v potravinách iné vovanve kombinácie🤢 a teraz v treťom trimestri zasa občas mojkam záchod 😄

romikk22
5. sep 2021

@mon1806 ahoj presne som na tom rovnako ako ty som v 3 mesiaci ale uz dva mesiace len zvraciam na začiatku som riadne ani nejedla teraz ako tak niečo dam do seba. Nemôžem citit skoro ziadne pachy lebo sa hnet po vraciam kalamita

meiwe
5. sep 2021

@mon1806 ahoj ja som v 13tt preslo to na 4dny a zas som v tom ze obimam zachod , z jedla mi je tazko boli ma brucho o tyzden som chcela ist do roboty ale no toto nedavam asi . Mne doktorka dala torecan tabletky ale tie ma tak odpalili ze som myslela ze nedozijem do druheho dna som par dni z nich nespala a na ostatne pocity sa snazim zabudnut bo som bola ako den pred smrtou . Takze radsej zvraciam uz mesiac a pol a dufam v lepsie dny

lenusa85
5. sep 2021

Ahojte, viete mi prosím poradiť dobrú gynekologičku v Bratislave, ktorá berie nové pacientky? som v prvom trimestri a potrebujem súrne zmeniť gynekológa. Ďakujem

mon1806
autor
8. sep 2021

Ďakujem baby za odpovede 🙂 už som rozmýšľala ze pôjdem aj na infuzky kilo som už išla dole najhoršie to je večer hrdlo mam už také opuchnuté zo zvracania že koniec nemôžem ani prehltat už, uvidíme ďalšie dni co bude

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre