Ťažkosti s dýchaním v 20. týždni

simcekk
6. sep 2023

Ahojte,

Mala ste niektorá ťažkosti s dýchaním už v 20tt? Mne to začalo asi 2 týždne dozadu, ale mám pocit že horšie a horšie .. doktori si neboli istí čo by to bolo vraj chrbtica ale neviem.
Ležať, chodiť hocico je jak za grey stále sa udycham neskutočne 😅 a pri sedení stále tlaky na hrudi..
Stretli ste sa tým alebo podobným ? Čo pomaha?

mamuch321
6. sep 2023

@simcekk zevraj porodit 😀 28tt a furt sa mi toto deje ani si nerobim nadeje ze by to malo byt lepsie 🙂 drz sa

simcekk
autor
6. sep 2023

@mamuch321 a nestresuješ sa už kvôli tomu?😅 hej to som aj ja pocula že iba porodiť, ale je to na nervy stale lapať po dychu 🙈 dakujem napodobne 🙂

kacena4
6. sep 2023

no aj nervozita zhorsuje duchanie, takze klud, popr. ak to bude zle nech ti obvodak zmeria saturaciu a podla toho riesi dalej, napr pneumolog, lieky na roztiahnutie priedusiek...

mamuch321
6. sep 2023

@simcekk nestresuje ma uz uplne ze nic 😀 jedine co by som este riesila by boli silne bolesti a krvacanie, ostatne "vedlajsie priznaky" tehotenstva som vychytala takmer vsetky a uz sa to snazim brat s humorom a uzit si zvysok tehotenstva 🙂

kiki68
6. sep 2023

@simcekk a tlak je ok? Zrazanlivost je ok? U mna to zial boli znamky toho, ze mam velky nabeh na preeklampsiu. U mna to zacalo velmi skoro, mam nejaku poruchu niecoho pri tvorbe placenty. Ale liekmi sa to dalo dokopy a uz som normalne vladala dychat

kiki68
6. sep 2023

@mamuch321 ja neviem, ale ked lapas po dychu a nevies sa nadychnut a na zastavku ides 50 metrov 15 minut, tak to uz urcite nebude na vedlajsi ucinok tehu. To som mala ja, zo dna na den som bola ako nejaka matoha

simcekk
autor
6. sep 2023

@kiki68 hej tlak mám práveže, zatiaľ chvalabohu dobrý .. tak preto som prekvapená, keď si meriam niekedy aj nižší 😅

simcekk
autor
6. sep 2023

@kiki68 no tak nejak, po schodoch zrazu vôbec inak by som dyhcala riadne.. aj na krátkej prechádzke som hotová, čo ti pomohlo?

simcekk
autor
6. sep 2023

@kacena4 hej aj saturacia je fajn, pľúca mi počúval keďže röntgen je vylúčený teraz a v poriadku, a nevedel určiť že čo to je

p.j.jacky
6. sep 2023

@simcekk ahoj mne problemi z dýchaním nastali okolo 28tt najprv nepatrne a z týždňa na týždeň horšie najhoršie to bolo večer keď som si ľahla ani nádych ani výdych akoby som sa topila , nakoniec v 35 tt plucna embolia .. daj si skontrolovať krv či sa netvoria zrazeníny trombi

simcekk
autor
7. sep 2023

@p.j.jacky jooj to ma mrzí dúfam že bolo vsetko v poriadku potom.. no mne to príde byt skoro že od bábätka až takto v 20tom tyzdni u mňa :/

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre