Ahojte baby, chcela by som radu lebo už neviem čo mám robiť. Pred tehotenstvom som bola pred 2 rokmi na menšej operácii zväčšenia močovej rúry( ťažšie som sa vedela vycikat). 2 roku bol pokoj všetko bolo v poriadku. A teraz keď som otehotnela som začala mať znova problémy. Som psychicky už na dne neviem normálne fungovať. Ked idem na wc trvá mi kým sa vycikam aj 5 min niekedy viac niekdy menej. Musím tlačiť aby mi to išlo pritom prúd moču je normálny. Zajtra som sa rozhodla že idem na urológii nech ma buď vycievkuju nejakým väčším katetrom ako mi bolo povedané a že keď sa to nezlepší budem musieť mať kateter až do pôrodu a po pôrode znova tá krátka operácia zväčšenia močovej rúry. Veľmi mi to obmedzuje život lebo malo pijem teraz aby som nemusela ísť často na wc a už mi z toho začína šibať. Mali ste neiektora podobne skúsenosti? Alebo sa mám báť na život s katetrom počas tehotenstva ?
@zuzana111984 pôjdem zajtra. Ďakujem snáď bude všetko v poriadku. 😢
@viki_00 Skús prípadne niečo močopudné, nech ti to lepšie ide, daj si kávu, prípadne nejaký detský urologický čaj (bežný urologický radšej nie, ale sú aj také detské z brusiniek). Dúfam, že ti pomôžu a nejak to počas tehotenstva zvládneš 😔
@domka222 máte pravdu, už dneska nejak vydržím lebo nechcem to riešiť cez pohotovosť ale chcem normálne aby ma vyšetrili na urologickej ambulancii takže tam pôjdem hneď zajtra ráno. Už som zúfalá a urobím hocičo aby babo bolo v pohode tak vytrpim si všetko len už chcem znova normálne piť bez toho aby som sa bála že sa nevycikam lebo vypijem teraz mozno iba liter denne. Bojím sa. Takže idem hneď ráno riešiť.
@viki_00 👍 drž sa. Ešte prípadne skús ísť do sprchy, teplú vodu si pusti na brucho a tak sa skús vycikať, možno to pôjde lepšie.
Nechcela som ťa vystrašiť, o jedno bábo som v 10tt prišla, keď sa tak spätne zamyslím, v tom období som strašne málo pila, možno ani liter, neviem, čo bolo príčinou, možno genetická chyba možno náhoda..v ďalšom tehotenstve som si poctivo sledovala, aby som 2l vypila.
Veľa diskusí som čítala, ako dievčatá potratili, aj keď sa na nič neprišlo, preventívne im dali niečo na riedenie krvi a donosili bábo, tak mi to dáva logiku, že hustá krv nedostatočne vyživuje plod
@zuzana111984 ja som po IVF, brala som clexan. Akurát som prišla domov z hospitalizácie kde mi našli 6 mm hematom trocha som krvacala ale prešlo to a dnes ma pustili tak mám kludovy režim. Mala som vyšetrení hematologiu aj teraz krv a všetko bolo ok tak skúsim aspoň liter a pól piť lebo ja celkom sama o sebe malo pijem. Ale zajtra mi snad na urológii pomôžu verím tomu. Nechcem o malé prísť 🙈
@viki_00 tak potom dobre, že si sledovaná aj na hematológii, uvidíš, čo ti poradia, nedaj sa odbiť, keď ti budú tvrdiť, že to je tehotenstvom a musíš to pretrpieť..neboj, všetko dobre dopadne, musíš pozitívne myslieť a užívaj si ničnerobenie, keď príde bábo už si neoddýchneš 😄
@zuzana111984 nie určite zajtra chcem aby ma vycievkovsli hrubším katetrom keď sa to nezlepší nech mi dajú kateter na nejaký čas a uvidí sa. Snazim sa aj veľa ovocia a zeleniny ktorá ma vysokú obsah vody aby som nebola dehydratovana a tak drzim sa babo je zatiaľ chvalabohu v poriadku ale musím stym niečo urobiť. Snáď bude všetko v poriadku a babo to zvládne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@viki_00 ahoj, neviem ti poradiť, naozaj choď čo najskôr k lekárovi, len ti chcem povedať, aby si dostatočne pila, aj keď ti to spôsobuje problémy, keď nebudeš piť, zhustne ti krv a mohla by si potratiť.