Ťažko sa mi zaspáva, roky fungujem na Melatonine

januska1905
20. feb 2022

Ahojte, tazko sa mi zaspava a roky fungujem na melatonine od Weber naturals. A teraz neviem, ze ci mozem dalej uzivat, ci nie, ci ako. Nemate skusenost? Co hovoria lekari? Vdaka

evaleila
20. feb 2022

@januska1905 no takto brala som skoro LTryptofan, ktorý sa vlastne metabolizuje aj na melatonin, po roku nežiadúce účinky som mala také:že neustála únava všade by som spala. Nočnú som niekedy nezvládala byt hore. Celkom mi to rozhadzalo biorytmus. Opatrne s týmto, radšej by si mohla ísť na krvný test (serotonin, kortizol)či tam nemáš nízke hodnoty na unilabs.Sk

Toto by bolo veľmi dôležité pre teba
Síce to stojí neakych 40€ Ale možno tu je u teba pes zakopaný…

mondolina
20. feb 2022

@januska1905
tiež užívam melatonín, dr. povedala, že v pohode. vedľajšie príznaky žiadne.

januska1905
autor
20. feb 2022

@evaleila ale to su neni lieky, len vitaminy.

januska1905
autor
20. feb 2022

@mondolina a aky melatonin uzivas ty?

mondolina
20. feb 2022

@januska1905
Nutricius 5 mg, melatonín je hormón nie vitamín.

januska1905
autor
20. feb 2022

@mondolina ano, melatonin je hormon, ale ja ho doplnam vo forme vitaminu. Nikde ti nepredaju hormony bez predpisu☺️

dadis
20. feb 2022

@januska1905 To, ze na obale toho vyrobku je ovocie a zelenina, neznamena ze melatonin je vitamin 🤦‍♀️

mondolina
20. feb 2022

@januska1905
čo znamená vo forme vitamínu? nerozumiem.
a to čo voľnopredajne predávajú je čo?

kluska
20. feb 2022

@januska1905 ahoj, poznam nieco co by ti mohlo pomoct. Ja problem so spankom nemam, ale viem, ze to ma dobre ohlasy u ludi. Pomaha rychlejsie zaspat, odstranuje nocne budenie a skvalitnuje spanok. Je to prirodny produkt, bez neziaducich ucinkoch, obsahuje chmel, kyselinu gama-aminomaselnu, L-theanin, extrakt z medovky, harmanceku , L-tryptofan (minimalne mnozstvo), konope s vysokym obsahom cannabinolu (CBN) a melatonin. Stoji to 31.50 + posta, je to na mesiac jedno balenie. V pripade zaujmu, napisem viacej do spravy. Pekny den 🙂

veselo_neveselo
20. feb 2022

Tak hlavne tie vysledky studii nie su moc presvedcive, co sa tyka vysledkov uzivania melatoninu. O bezpecnosti dlhodobeho uzivania sa toho tiez prilis vela zatial nevie.
A este som kdesi citala, ze vie poriadne naburat cirkadialny cyklus, takze moze vlastne posobit kontraproduktivne. A myslim ze sa nedoporucuje tehotnym a dojciacim matkam. Asi najviac sa osvedcila CBT-I terapia, ak vies anglicky tak si pohladaj. Urcite by som to ale riesila s Dr.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre