Ťažké dýchanie v 10. týždni

25. apr 2024

Som v 10tt a mam strašne ťažké dychanie a búšenie srdca... je to normálne?

zojanka
25. apr 2024

Asi áno, ja som to mala tiež od začiatku, od nejakého 6tt. Nevládala som vyjsť na 1.poschodie čo som funela.

stellarstar
25. apr 2024

10 tt? Keby si 30 tt pochopím lebo dieťa tlačí na orgány ale v 10om? Nemáš iné problémy? Astma, tlak, srdce?

nevenka
25. apr 2024

@stellarstar nemusi byt, mozu za to hormonalne zmeny. Ja som to mala tiez, hlavne pru zmene polohy, vstavanie zo zeme, zo stolicky, potom sa to upravilo.
Moze nat nizky tlak a vtedy zvykne telo reagovat zvysenym pulzom.
Ale moze ist aj o vazny problem, jedna moja znama mala od 2 ciarok na teste vysoky tlak, pumpovali do nej vsetko mozne, nehladiac uz ani na babo, len ju musrli zachranovat. Babatko to nastastie prezilo a aj ho donosila. Takze sa treba aj odsledovat, ale zase nepanikarit.

kiki68
25. apr 2024

Nie je, moze to byt vysoky tlak, u mna to bolo prave tym sposobene. Ja som nikdy nemala talk cez 120, zrazu bum cez 146. Odhalili to nahodne pri vysetreni. Ja som v 9tt zacala lapat po dychu

nevenka
25. apr 2024

@kiki68 ako to riesili, prosim Ta?

kiki68
25. apr 2024

@nevenka u mna nasadili thromboass a kleslo to. Ked sa pred porodom musel vysadit, tak uz to neslo dole vobec. Aj som rodila s tlakom cez 150.

diewcatqoo
25. apr 2024

Tiez som to mala takto na zaciatku. A vsetky vysetrenia, vratane tlaku, ukazkove. Ale brala som utrogestan a podla lekarky to mohlo byt tym utrogestanom. Ked som ho v nejakom 12. tyzdni vysadila, tak sa mi aj to dychanie zlepsilo. Teraz v tretom trimestri sa mi to znovu vratilo, ale to uz bude asi tym, ako dieta tlaci na organy.

nevenka
25. apr 2024

@kiki68 napisala som Ti SS 🤩

rebekita45
26. apr 2024

Ano tiez som to mala na zaciatku.. potom v druhom trimestri to preslo.

damia22
26. apr 2024

Tiež som to mala od 6tt a potom sa to ustálilo.

jankatusik
26. apr 2024

Aj ja to mám cca od 9 týždňa ale vacsinov keď sa mi zle dýcha tak mám nízky tlak

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre