Je to normálne prosím? Zvykla som to mávať aj pred MS a ovuláciou, zrejme spôsobené hormonálnymi zmenami, neviem, nikdy som to s lekárom neriešila, no teraz pri tehotenstve to tiež prišlo. Lapám po dýchu, jednoducho sa mi ťažko dýcha. Je to neomálne? Čo to môže prosím spôsobovať? K tomu “bežne” tehu príznaky ako jemné závrate, únava. Ďakujem.
@rebrambora a prešlo ti to prosím? Alebo si to nejako riešila s lekárom? Ďakujeem
Preslo to, vratilo sa to posledné tyzdne pred porodom. Prestala som cvicit, lebo som nevladala a musela som si v praci robit castejsie pauzy, lebo som pracovala fyzicky.
Inak nie. Vsetko bolo v poriadku.
Musim povedat, ze to vsetkych tehotenskych tazkosti som mala vsetky 😀
Mysli na to, ze tvoje telo na co robit a pomaly to male tam uprostred bude stredobodom pozornosti tvojho organizmu, nie Ty.
Len hlavne nestresuj, to je najhorsie co mozes pre malinke urobit.
Tiez som mala, zial vysoky tlak a velky nabeh na nejaku skoru verziu preeklampsie, upravil mi to Thromboass, cize tehu aspirin. S tym to celkom rychlo preslo.
@rebrambora ďakujeem, no ja som zatiaľ v pohodee psychicky, snažím sa nestresovať, ale toto som mala aj predtým len som to neriešila, teraz sa o seba predsa len trochu viac bojím😅🙏 ďakujem za skúsenosť, verím, že to prejde 🥳 a inak ja mám tiež hádam všetky tehotenské príznaky🙈😂
@kiki68 ďakujem za názor, som rada, že ti to nakoniec dobre dopadlo🙏 jaa mám tlak celý život nízky, teraz tiež, meriam pravidelne..:
Ja mam tlak svoj mimo tehu nizky, cize pre man prekvapko a nepekne.
U mňa to bol nedostatok železa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tiez som to takto mala.