Ťažké dýchanie v 1. trimestri

13. sep 2023

Je to normálne prosím? Zvykla som to mávať aj pred MS a ovuláciou, zrejme spôsobené hormonálnymi zmenami, neviem, nikdy som to s lekárom neriešila, no teraz pri tehotenstve to tiež prišlo. Lapám po dýchu, jednoducho sa mi ťažko dýcha. Je to neomálne? Čo to môže prosím spôsobovať? K tomu “bežne” tehu príznaky ako jemné závrate, únava. Ďakujem.

rebrambora
13. sep 2023

Tiez som to takto mala.

autor
13. sep 2023

@rebrambora a prešlo ti to prosím? Alebo si to nejako riešila s lekárom? Ďakujeem

rebrambora
13. sep 2023

Preslo to, vratilo sa to posledné tyzdne pred porodom. Prestala som cvicit, lebo som nevladala a musela som si v praci robit castejsie pauzy, lebo som pracovala fyzicky.
Inak nie. Vsetko bolo v poriadku.
Musim povedat, ze to vsetkych tehotenskych tazkosti som mala vsetky 😀
Mysli na to, ze tvoje telo na co robit a pomaly to male tam uprostred bude stredobodom pozornosti tvojho organizmu, nie Ty.
Len hlavne nestresuj, to je najhorsie co mozes pre malinke urobit.

kiki68
13. sep 2023

Tiez som mala, zial vysoky tlak a velky nabeh na nejaku skoru verziu preeklampsie, upravil mi to Thromboass, cize tehu aspirin. S tym to celkom rychlo preslo.

autor
13. sep 2023

@rebrambora ďakujeem, no ja som zatiaľ v pohodee psychicky, snažím sa nestresovať, ale toto som mala aj predtým len som to neriešila, teraz sa o seba predsa len trochu viac bojím😅🙏 ďakujem za skúsenosť, verím, že to prejde 🥳 a inak ja mám tiež hádam všetky tehotenské príznaky🙈😂

autor
13. sep 2023

@kiki68 ďakujem za názor, som rada, že ti to nakoniec dobre dopadlo🙏 jaa mám tlak celý život nízky, teraz tiež, meriam pravidelne..:

kiki68
13. sep 2023

Ja mam tlak svoj mimo tehu nizky, cize pre man prekvapko a nepekne.

zana90
14. sep 2023

U mňa to bol nedostatok železa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre