Moje babatko ma tachykardiu najprv 210, potom 180 az po pol hodke kleslo na 170 to bolo 2x po sebe..Zajtra mam ist na kontrolu, len ma zaujima, ze ak opat babatku nameraju vysoky pulz, tak co ma caka? mozem rodit prirodzene, a co sposobuje tachykardiu, ja som sa ani dnes nic nestihla opytat, och...Okrem toho sa mi dost tazko dycha, aj ja som dost unavena ako inokedy, pohyby citim az az, a ani som sa neopytala ako dopadli prietoky. Dakujem
@malabiba dakujem pekne 🙂 no aj nas fesak sa velmi vrti, stale mi da najavo co sa mu nepaci, najprv som lezala na chrbte, potom na boku a potom som si musela sadnut, a maly stale kopal do tych "mikrofonov" 🙂 ja som to tak nazvala 🙂trosku mam strach, jooj nic vam poriadne nepovedia, hroza,
@tehulkake presne to iste som mala ja ! Na pisem ti RP
@tehulkake Takze mojej malej namerali pulz od 180 - 200, ked mi to opat na kontrole namerali, tak uz ma ani nepustili domov, manzel mi isiel po veci. Hned si ma tam nechali. Bolo to v pondelok, a hned som isla vecer opat na monitoring, V utorok mi robili monitoring rano, naobed, popoludni, 2 x vecer a v stredu prisiel k posteli ku mne aj moj porodnik a aj primar a povedali: dieta sa nema dobre, tlaci sa tam, musime ist rodit. To nema nic spolocne, ze sa vrti. Pustili mi plodovu vodu, zacali mierne bolesti a rozbiehal sa porod. V stredu o 15:00 prisla na svet mala. Narodila sa v 38. Týždni. Akonáhle mi odpustili plodovu vodu, dietatu sa uvolnil priestor a pulz hned klesol na 140 🙂
@tehulkake ja som tiez mala u dcerky tachykardiu viackrat po sebe, napokon sa narodila s obtocenou pupocnou snurou, nastastie nemala nejake vazne komplikacie, iba mikrokrvacanie do mozgu, ale museli sme byt sledovani na neurologii, druhykrat by som sa uz pytala na ultrazvuk nech sa vyluci nejaka pricina, preco to babo ma, mozno je len aktivne,ale mozno sa naozaj dusi. Radsej skontrolovat ako potom lutovat ze sa nieco zanedbalo. Viem ze si prvorodicka, mozno sa aj hanbis alebo ti to je neprijemne ich presviedcat o svojom nazore, ale je to tvoje dieta a ty zanho zodpovedas. Radsej sa s nimi pohadaj alebo si vybav USG u nejakeho znameho, tachykardia viackrat po sebe podla mna nie je nahoda.
@kvojtanikova fiha vdaka, zajtra sa opytam, ja som sa aj pytala, lebo som chcela vediet hmotnost plodu, ale nemal cas :(, tak uvidim zajtra, ale ked robil prietoky tak hadam, by tam aj videl ak by nieco....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, s podobným problémom som sa stretla pri staršom synovi. Štyri dni pred pôrodom bol monitorovaný, pretože bol otočený koncom panvovým, s podvrtnutou nôžkou a mal pulz okolo 200. Sestričky ho nazvali malý zúrivček 🙂 , vraj vtedy keď sa dieťatko priveľmi krúti a vzpína môže mať 200 🙂Nakoniec sa narodil sekciou. Mal obtočenú pupočníkovú šnúru. Dnes je už v puberte 🙂 , bol v poriadku. Takýto stav je u detí, ktoré sú stlačené, alebo už nemajú dosť miesta. No mnohokrát sa stane, že namerajú takéto hodnoty pri zlej polohe, treba sa natočiť inak pri monitorovaní.