Tachykardia a pôrod

1. okt 2022

Ahojte, už cca 2 roky ma trápi rýchly pulz. Pri námahe do 180, v klude okolo 100. Bola som u kardiológa (dvaja rôzny aj súkromný) a odporučili len cvičiť. Nedostala som žiadne lieky, srdce mám zdravé len rýchlo bije. Mám 22 rokov. Teraz som v 39tt a občas na mna príde búšenie alebo preskakovanie. Nedávam vôbec schody, to mám pocit, že mám tep aj 200, zadychavam sa a nevladzem už skoro nič. Mám problém že aj pri tlačení na stolicu mi búši srdce alebo akokeby preskakuje (myslím, že sú to extrasystoly). Bojím sa, že nedám porod. Máte s tým niektora skúsenosť ? Ďakujem

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. okt 2022

@ninka297 No mala som aj holter, priemerný pulz za 24 hodín bol 96 a nedostala som nič. Vraj je to ok a som mladá. Nemám stresovať, brat magnezium a že sa to upraví. Len veľmi sa bojím pôrodu. Teraz mám v klude, keď ležím okolo 80-90 čo nie je take zle

janka_266
1. okt 2022

V tehotenstve je že vraj okolo 100 v pohode pulz, a tlak máte v pohode? mne keď začal skákať pulz nad 120, tak s ním šiel aj tlak a ja som skončila v nemocnici. Na konci tehotenstva.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ewka9
1. okt 2022

Neboj sa zvládneš pôrod 💪, budeš sledovaná..teraz už beriem tabletky na rýchly pulz, ale keď som rodila tak som ich tiež ešte nebrala..

ildiko36
2. okt 2022

Ja by som zašla za druhým kardiologim, pri vysokých pulzov srdce nestíha precerpať krv a mozu sa tvoriť tromby, daj si urobyt krvny test d dimer, a vymen kardiologa.
Vysoke pulzy treba liecit,hladať prícinu a nie tlmiť príznaky, 200pulzov je hodne a neni sranda.

autor
2. okt 2022

@ildiko36 tých 180-200 mávam len pri intenzívnej námahe. A teraz na konci tehotenstva je pre mna námaha aj schody 😃 🤦‍♀️ Keďže v kľudne mi pulz klesne, nikto mi lieky nedá.

autor
2. okt 2022

@janka_266 áno, tlak mám ok len ten pulz je trochu vyšší 🙂

ildiko36
2. okt 2022

Treba vyhladat ineho lekara, ja som mala pri prvom tehotenstve len 160p, tyzden som bola v nemocnici na infuziach..nenechaj sa odbyt

autor
2. okt 2022

@ildiko36 no len to už asi nestíham :( kašľala som na to keďže to nikto neriešil a vraveli mi že je to ok

ildiko36
2. okt 2022

Este stihaš, chod v pondelok za nejakym lekarom, nikdy neni pozde

autor
2. okt 2022

@ildiko36 no len potrebujem výmenný lístok, čo mi nikto nedá. Gynekolog aj obvodný stále vravia, že je to ok. Kardiológa nemám, keďže som bola len 2x a vždy u iného.. Čiže neviem ani kam 😃

autor
2. okt 2022

@ildiko36 naposledy mi robili ekg pred týždňom, pulz som tam mala 108. Nikto mi k tomu ani nič nepovedal, len podali papier a poslali domov 🤷🏼‍♀️

angel993
2. okt 2022

Ja som mala celé tehotenstvo tep 120 a cítila som sa v pohode, ale teda inak s tým nemám problémy

autor
2. okt 2022

@angel993 no ja to cítim ale zas aj veľa stresujem tak možno to bude aj tým 🙂

antonia15
2. okt 2022

Ja som tiež mala vysoký tep v tehotenstve, gynekologička povedala, že v tehotenstve je to bežné ... Bola som aj na predoperačnom, kde mi napísal že tachykardia, následne som bola aj u anestéziológa, ktorý správu videl a nevidel v tom problém ...dokonca som počas tehotenstva absolvovala aj operáciu so spinálnou anestézou a všetko bolo v poriadku .. ja ale nie som lekár, nechcem hodnotiť Váš stav, píšem len svoju skúsenosť a teda vlastne rodila som prirodzene bez liekov a všetko prebehlo v poriadku🙂 držím prsty

ildiko36
3. okt 2022

Ked ti robyli ekg a mala si v tedy 108 pulzov to je normalne v tehotenstve, teraz som ešte raz pozornejšie prečitala čo si písala, to mas len pocit že mas 200pulzov? Lebo prvo si to tak napisala a potom si napisala 180-200 pri namahe.. Kolko bolo najviac pulzov? Nie si nahodou chudokrvna,? Lebo aj ked zelezo chyba mozes mat take tazkosti, precitaj si o priznakoch na nete.

autor
3. okt 2022

@ildiko36 najviac som mala zachytených 189 a to pri námahe. Tých 200 bolo napísané obrazne. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre