Tabletka na vyvolanie kontrakcií pri missed abortion

6. sep 2022

ahojte, moja Dr. mi povedala aj o tejto moznosti aby som nemusla znova absolvovat kyretaz.
(uz mam jednu za sebou pri prvom potrate v marci)
aj ked som nemala ziadne komplikacie chcela by som tentokrat skusit radsej tento spôsob.
Mate niektora skusenost?
Vôbec neviem ako to prebieha :(
Plod sa prestal vyvijat v 6+2 zistilo sa to v 8+5

Dakujem

selest
6. sep 2022

Mala som takuto tabletku cca v 8tt a bolo to prekvapivo v pohode, dokonca nezabrala hned ale az na druhy den. Bolo to ako silnejsia ms, nevediet ze som tehotna tak by som ani nevedela ze potracam. Mala som uz jednu skusenost s MA v 12tt a to bez tabletky a to bolo dost intenzivne, ako maly porod, takze som cakala cosi dost horsie. Mrzi ma co prezivas, drzim palce❤🍀

autor
6. sep 2022

@selest a kde si bola na tej tabletke? Mne moja Dr. povedala ze takato moznost je len v nemocnici Ruzinov.

autor
6. sep 2022

@selest dakujem a ano je to velka bolest, dva krat za sebou MA a to nemam este ziadne deticky 😔

inana11
6. sep 2022

Mne nepodali tabletku ale dali mi injekciu na vyvolanie kontrakcii,keďže ja som mala len plodový vak a vystlanu maternicu. Maternica sa vyčistila krásne ale vak zostal a nevyhla som sa kyretazi. Sestrička mi to pichla priamo v ordinácii a ja som ledva domov prišla. Krvácať jemne som začala den predtým ale teda ja už som mala jedno dieta a toto boli kontrakcie celkom intenzívne,polovicu dňa som predsedela na zachode čo som stále mala bolesti a vypadávali zo mna kusy a vložka nestíhala . Držím palce nech tabletka funguje inak,pre mna to bol strašný pocit a aj tak som sa nevyhla tomu čoho som sa obávala… tak ti držím palce

selest
6. sep 2022

Ja som ju dostala v zahranici, dali mi ju na doma. Tiez som mala dve MA po sebe a ziadne deticky. Na dalsi raz to ale vyslo a teraz mam dve deti doma a dvoch anielikov v nebi 😔..

veselo_neveselo
7. sep 2022

Dostanes lieky, pojdes domov, a zacnes krvacat.
Ja som mala zavadzat tablety vaginalne, zaviest, pol hodiny lezat aby sa rozpustili.
O nejaku polhodku nato uz som citila ze sa nieco deje.
Ja som niekolko hodin krvacala silno, potom uz len mierne. Bolesti som ja mala dost silne, mala som paralen na bolest a ok.
Vyhodou je, ze potom nemusis cakat "na zotavenie" ako po kyretazi a mozete sa snazit hned.
Ja osobne nechapem preco sa tato moznost nepouziva na slovensku viac, je to podla mna omnoho menej traumatizujuce pre telo i mysel ako kyretaz, nehovoriac o rizikach.
Neboj sa toho, dobre bude.

autor
7. sep 2022

@veselo_neveselo mna praveze nepustia domov, nechaju si ma v nemocnici. a v ktorom tyzdni si bola?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre