Ahojte,
mam na kolenách, predlaktiach a na rôznych miestach svrbive fľaky. Som na začiatku tehotenstva a bola som na pohotovosti s tým a predpísali mi dithiaden a desloratadine. Osobne sa obávam dithiadenu nakoľko tam píše, že hlavne v prvom trimestri by sa nemal užívať. Aké sú vaše skúsenosti?
ja mam s dithiadenom zle skusenosti.odpadavala som z neho a to som ho uzivala mimo tehotenstva...nerozumiem preco ti dali aj dithiaden aj desloratadine ked oboje su antihistaminika...ja by som na tvojom mieste skusila desloratadine uvidis ci pomoze.vedeli na pohotovosti ze si teho?
co sa tyka pecenovych problemov...
@bambola82 mala asi na mysli cholestazu... ta sa prejavuje sice okrem ineho aj svrbenim ale hlavne na dlaniach a chodidlach a najma vo vyssich stadiach tehotenstva... takze tym sa nestresuj 😉
@monilik ano vedeli, že som a konkrétne som sa na to pytala. Tak tomu nerozumiem. Lebo sa naozaj bojím. Zajtra zavolám gynekologicke. Zatiaľ to vydržím. Diky za rady
Ano mala som to aj ja.Zacalo to vsak neskor od toho 30 t zhruba lezala som aj v nemocnici.Zial v 36 boli vysledky uz zle nic nerobili a nechceli ukoncit tehu.Tiez som brala ditiaden claritine vitaminy na pecen..nic mi nepomohlo svrbenie bolo ale lieky nepomohli.Sla som sa doskriabat.Zial tehu skoncilo katastrofalne mrtvo nar.dieta hypoxia plodu a mne davali lieky proti zapalu v tele..druhe tehu to iste a vysoke pecenive testy boli uz v 30 tt sledovana tyzden nic som nejedla pomaly a bola iba na infuziach monitoring dietata 24 h..dieta nar.predcasne.
Pri prvom pripade dok.nestihli zhodnotit moju diagnozu a netusili ze to pojde tak dole vodou aj pri liekoch.Kedze mysleli ze to bude preklampsia al.hellp syndrom. Po oboch pododoch ma prestalo svrbiet telo asi par hodin po porode.
Vysl.diagnoza tazka tehotenska gestoza.Intrahepatalna cholestaza.Chodte ihned ku lek.ziadat pecenove testy ak bude vyssie chodte do nemocnice lezat.Doma nebudte prosim.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj...daj si cim skor urobit pecenove testy...lebo svrbenie tela v tehu, moze sposobovat pecen a neskor aj potrat...je to velmi nebezpecne v tehu...skus si to vygooglit...alebo sa poradit s gynekologom