Svrbiace červené vyrážky na bruchu

3. júl 2023

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či náhodou niekto nemá podobnú skúsenosť. Som v prebiehajúcom 37. tt (druhé tehotenstvo), a pred 4 dňami sa mi z ničoho nič objavili na bruchu vyrážky. Bola som na pohotovosti, kde mi hneď vzali krv, pečeňové a všetky ostatné výsledky mám v norme. Nie som alergická na žiadne potraviny, ani som nič nezvyčajné nejedla. Dostala som Dithiaden, ktorý však vôbec nepomáha. Kúpila som si Panthenol krém, Bepanthen sensiderm, avšak ani to nepomáha. Vyrážky príšerne svrbia, a každým dňom je ich viac. Objavujú sa mi už aj na prsiach, hrudníku, chrbte rúk, a na nohách, hlavne v miestach, kde sa čo i len trochu šuchnem o brucho. Vôbec sa neškrabem, a aj tak sa šíria ďalej. Nevedel by mi niekto poradiť, čo by mi aspoň trochu uľavilo od svrbenia? Na kožné som objednaná až v piatok, skorší termín nie je voľný. Vopred veľmi pekne ďakujem.

bambina1011
5. júl 2023

Ahoj, ja som tieto vyrazky mala teda podstatne skor, aj ked po case hlavne na prsiach mi to zmizlo, neskor som to mala uplne vsade, po celom celucickom tele. Ja som sa skrabala, lebo to bolo neunosne ako to svrbelo. Tiez pecenovky ok, a kozna nevedela prist na to co to je, skusala dithiaden, pudre, miesane masticky nic. Najvacsia ulava vsak prisla, ked som si to natrela fenistil gelom. V dr. max maju lacnejsiu alternativu fenimax a aloe vera kremom od LR. Po porode cca asi tyzden vsetko zmizlo. Momentalne som opat tehotna a toto je pre mna strasiak jak hovado, lebo ja som cele noci nespavala, co to tak svrbelo. Drzim palce, aby si to vydrzala, potom bude uz len dobre.

autor
5. júl 2023

@bambina1011 dakujem za odpoved🙂 skusala som aj Fenistil, ani ten nepomaha..dithiaden mi vymenili za Zodac, ale ani to nepomohlo..uz sa radsej ani nenatieram, pretoze mam pocit, ze si to dotykom roznasam stale dalej a dalej..staci, ze sa mi suchne ruka alebo noha, kde mam takuto vyrazku o druhu ruku alebo nohu, a zachvilu to mam aj tam😒 dokonca ma uz zacina boliet aj koza v miestach, kde mam tych vyrazok najviac, na bruchu a prsiach.. rozsirilo sa mi to uz asi vsade, a je to dost neznesitelne, stale sa ale snazim neskrabat sa..v mojom pripade este pripada do uvahy, podla gynekologicky, ze mi to sposobil Fraxiparine, ktory som si pichala cca posledny mesiac..vyrazky sa mi objavili ale az po 18-tej injekcii..uz treti den si ho nepicham, ale zatial ziadna ulava..v piatok idem na kozne, tak som sama zvedava, ci mi budu vediet pomoct

bambina1011
5. júl 2023

Pochybujem, ze je to fraxiparinom. Pls, potom daj vediet ako si dopadla. Zatial sa drz.

autor
5. júl 2023

@bambina1011 Dam, a dakujem🙂

autor
6. júl 2023

@bambina1011 ahoj, tak ja som bola pri koznej nakoniec uz dnes, kedze som nemohla kvoli svrbeniu v noci spat. Dokonca uz ma zacinaju aj postipkavat miesta, kde sa mi tie vyrazky robia. Podla nej to bude, bud naozaj reakcia na fraxiparine, ktora by mala casom odzniet, ale skor pravdepodobne sa to deje pod vplyvom hormonov. A teda je to vraj kvoli tomu, ze uz je tehotenstvo velka zataz pre mna, a babatko by malo ist von. Dostala som k tomu papier, ktory mam ukazat porodnikovi. Po porode by to vraj malo prejst, cize tak ako u teba. Takze uz mi ostava asi naozaj len to vydrzat😒

bambina1011
6. júl 2023

ahoj, dakujem ti, ze si na mna nezabudla. Ja som si minule tehotenstvo pichala fraxiparin len asi 3 tyzdne uplne na zaciatku tehotenstva (IVF), neviem ci by to malo az taky suvis v mojom pripade. Drzim palec a vsetko nech ti dobre dopadne, opatruj sa.

autor
6. júl 2023

@bambina1011 dakujem pekne🙂 tiez drzim prsty, nech vsetko dobre dopadne🙂

autor
25. júl 2023

@bambina1011 ozyvam sa opat😊 nakoniec som, predsalen, mala tie svrbiace vyrazky z Fraxiparinu. Asi dva tyzdne po tom, ako som injekcie vysadila, mi vyrazky zacali miznut. Momentalne si picham Clexane, som zvedava, ci sa mi opat neobjavi nejaka reakcia.

bambina1011
25. júl 2023

A este si kinderko?

autor
27. júl 2023

@bambina1011 nie, uz nie, uz to mam za sebou😊

bambina1011
27. júl 2023

Tak to bude tym, ze uz je po tom. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre