Ahoj uz vyse týždňa mam taky problem,ze ma strašne svrbí dole v pošve a mam aj taký biely výtok ale nie pravidelne. Som cca na začiatku 8tt a bojím sa len tak si niečo nasadiť sama. Najbližšiu kontrolu u gynekológa mam na začiatku mája a skôr by som aj mohla ísť k dr.ale neviem či ma vyšetrí keďže momentálne mením dr. Čo mám robiť alebo mi aspoň skúste prosím vás poradiť čo mám robiť. Ďakujem.
Vsak zavolaj novému gyn a spýtaj sa ci ta vyšetrí
No ja som bola minulý týždeň u gynekológa s tym ze som sa dosla prehlásiť s BA do HE. Aj som povedala sestričke ze som tehotna ani ma nepozrela a len mi povedala že mám odniest papier do BA starému gynekologovi a ze potom na začiatku mája sa mám zastaviť. Ze tam mi bude brat aj krv,moc a všetko čo k tehotenstvu patrí. Takze ak dojdem ze mam taky a taký problém mal by ma vyšetriť? A čo keď odmietne ze az ked budem prihlásená?
Ďakujem za rady... 🙂
@zuzicek88, v tomto obdobi som mala kvasinky a dr. som hovorila ze mam doma canesten ale bala som sa a ona, ze prave to mozem, nech si davam canesten krem a candibene cipky mi napisala a maly je v poriadku. Asi zavisi od lekara, ale ja lekrarke mojej verim, zatial ma nesklamala.
ak nebudes riesit zhorsi sa to a mimino bude mat zapal na ockach/ako hlavicka prechadza porodnými cestami tak sa nakazia ocka miminka
@zuzicek88 ? Canestnen ti odporučí každý lekárnik na liečenie mykózy. Je to to iste ako candibene ktorým sa liečia mykózy v tehotenstve. Bezpečné a bežné.
nasad probiotiká a canesten, ani lekár ti nedá nič iné, stovky báb v prvom trimestri mali mykozu a liečili ju canestenom, máš mykozu, tá ohrozí tvoje dieťatko viac ako taký canesten.... ale nezabudni spolu s probiotikami, alebo ak ti chutí , tak acidko či actimel :D
aj ja s tým teraz dosť bojujem a od lekára som dostala čipky a nejaký iný krém nemám ho pri sebe.... no sa mi naozaj zdá, že sladkosti to vo veľkom zhoršujú a navrácajú tak radím sa im čo najviac vyhýbať........ raz mi to aj môj doktor hovoril, že musím ich vylúčiť zo stravy
No bola som v lekarni kedze moj dr. ma dneska operacny den tak neordinuje ambulantne a v lekarni mi poradili ten kanesten ale len krem ze v prvom trimestri sa neoodporuca cipky davat a ze aj ten krem len trosku a nie vela...
hej hej 😉 ale tak aj tak pojdem buduci tyzden na vysetrenie toto je len taka prva pomoc... chcem si byt na istom 🙂
@kkaciatko, nechapem na co cakas. Asi si este nezazila skvelu mykozu, najprv svrbi a potom zacne stipat, urobia sa trhlinky na sliznici az krv ide, no nebudem ta strasit, ja som si svoje uzila roky rokuce, a poviem ti viac som si pri tom vytrpela ako pri alebo po porode. Mykoza ti spusti zapal a zapal casto vyvola potrat. Drzim palce, aby si bola v poriadku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kkaciatko co najskor ku gynekologovi, zavolaj, povedz aky mas problem, urcite Ta vezme, si tehotna... ak nie, tak pohotovost.....