Svrbenie v intímnych partiach

henikapetko
13. nov 2013

Som v 8tyz a obcas , aj ked som nebola tehotna, ma svrbelo okolie posvy a konecnika povonku, uzivam pravidelne intimne mydlo a kym som nebola tehotna tehotna tak som na toho svrbenie uzivala canesten krem a v priebehu 2 dni bolo svrbenie fuc. Teraz ucivam iba lactacid svrbenie uz pominulo, ale neni to nic prijemne, neviete co to je a preco to vznika?Je to vazne?Mozno som trapna, ale nechcem pre kazdu otazku behat na gyndu dakujem

zita19
13. nov 2013

@henikapetko To nie je kazda otazka. Ked ta to svrbi, kludne chod na gyndu alebo pockaj na poradnu. Moze to byt mykoza, Teraz v tehotenstve su sliznice prekrvenejsie a citlivejsie. Jednak to obtazuje a aj si tam mozes zaniest srabanim este dalsiu infekciu. Nemusi Ti nasadit hned antimykotika, su aj laktoflorove vaginalne capiky, ktore vytesnia neziaduce bakterie.

monyccka
13. nov 2013

@henikapetko odprucam sedave kupele v morskej soli. Do vane 10cm vody, kilo soli a sediet. Neuskodi a ked do dvoch dni nepomoze, sup na gyndu. A este bavlnene pradlo, ziadne tanga, vyradit intimky a intimne mydla, pouzvat len teplu vodu a bavlnu. Uteraky aj spodnu bielizen zehlit, vyradit tesne nohavice a nemat styk bez svojej aj partnerovej hygieny pred tym. Snad som na nic nezabudla..mykozy a ine srbive veci nie su nic prijemne, boj s nimi je beh na dlhe trate. Casto je potrebne vyradit zo stravy cukor, muku a spol, zaradit kuslomliecne vyrobky ...no je toho fakt vela..

freyjanr
13. nov 2013

@henikapetko nemôže to byť nejaky druh mykozi?ja som v teh.dostal kvasinkovu infekciu,dr mi dal čípky a hneď po prvom prestalo svrbenie

alex31
13. nov 2013

@henikapetko .... vysad intimne mydlo a pouzivaj iba obycajnu vodu ... kazdy dobry gynekolog ti povie ze vsetky tie intimne mydla su len perfektne komercne tahy ... cista voda je najlepsia... nos iba bavlnene spodne pradlo ... ked pocity svrbenia neopustia chod urcite na gynekologiu ...hlavne ked si tehotna ... samoliecba nie je vhodna ... nakoniec radsej zabehnut na gyndu a byt spokojna ze to nie je nic vazne ako sa takto trapit ... minimalne ti lekarka da nieco co ti pomoze ...

henikapetko
autor
13. nov 2013

Praveze Lactacyd mi pocit svrbenia trochu zmiernuje, nemoze to byt tym, ze som vyholena a nosim intimky???Ale holila som sa uy davno predtym, 🙂

alex31
13. nov 2013

tak to nemyslim ...aj ked nazory su take ze zeny ktore sa v intimnych partiach vyholia maju ovela vecsiu nachylnost na rozne infekcie ....ja na tvojom mieste sa naozaj netrapim a idem k lekarke ...kazdy ti tu poradi to co uzna za vhodne a co ma odskusane na sebe ... ale kazdy sme predsa iny ... co robi dobre mne nemusi tebe ...a podla mna ... gynekologovia su zvyknuti aj na "trapnejsie" otazky ... hlavne aby si sa citila v pohode ... o to predsa ide ... nie ?! 🙂 ... a ak by to mala byt mykoza tak nech je radsej liecena pod dohladom akoby z nej malo prepuknut nieco horsie ...

alenaben
13. nov 2013

v tehotenstve sa pouziva aj boraxglycerin - je to roztok, ktory sa da pouzit zvonku alebo sa da tamponom pouzit aj zvnutra - poradia Vam na gynekologii - kde robia aj "vytery " tym tamponom, bohuzial sa to moze v tehotenstve viackrat opakovat, kedze sa meni ph v posve, vplyvom hormonalnych zmien. Ostatne Vam uz poradili vyssie - bavlnena spodna biellizen, zehlena, hygiena po velkej potrebe, + stravovacie obmedzenia. pozor treba dat aj zmenu pracieho prasku + pripadne bielizen nechat 2x vyplachat...nebezpecne by to bolo v pripade, ked by sa mykoza rozsirila smerom dnu - pretrvavajuca infekcia nema dobry vplyv na vyvijajuci sa plod. preto, to treba podchytit v zaciatku.

margaretka99
14. nov 2013

ja som tiez mala v tehotenstve rovnaky problem. Najprv mi dala gynekologicka masticku candibene, to pomohlo len svrbeniu zvonka, ale ja som mala svrbenie aj zvnutra. Potom mi predpisala Macmiror, ale to moc nezabralo, nakoniec mi dala Fluomizin - to celkom pomohlo, ale uplne to vymizlo az po porode.

mirusa31
19. nov 2013

Ja som tehotna v 5 tt a mam dve deti a predtym som nikdy ten problem nemala,doktor pri vysetreni zistil zapal vnutri,ja som nic necitila a dal mi nato Maldion na vecer vkladat,ale nepomohlo a teraz mam zapal uz aj zvonku so s miernym svrbenim,viete mi poradit niaky dobry liek do konca tehotenstva alebo masticku?Dakujem

ninica
20. nov 2013

@mirusa31
Ja som na začiatku 7.tt. Pred necelými dvomi týždňami som mala svrbenie. Doktorka mi odporučila rosalgin na výplach a pomohol. Vyplachovala som si aj zvnútra aj zvonka.

graziela
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre