Svrbenie tela v 33. týždni

janasilnajana
10. dec 2021

Ahojte, som 32tt+1 prvorodicka .... Neskutočne ma už dva a pol týždňa svrbí celé telo, ako není to nonstop, ale keď svrbí tak dosť. Myslela som, ze priberám, ze mi praská koza. Ale nie. Svrbia ma ruky, tvar, nohy, chrbát, brucho, krk no proste celé telo. Naposledy som bola v poradni pred 3 týždňami, brali mi i krv. Nedávala som tomu žiaden zmysel, neriešila som to, kým mi ale známa nepovedala, ze to może mat niečo s tehotenstvom. Do poradne idem v stredu, takže to vydržím, ale chcem sa opýtať mam sa báť??? Mala to niektorá z vás? Ďakujem

enka81
10. dec 2021

@janasilnajana ja som to mala pri prvom, gynekologicka mi povedala, že je to pečeňou, bábo bolo veľmi veľké a tlačilo všade. Svrbelo má celé telo a opuchala som.

melonik7
10. dec 2021

@janasilnajana mala som silne svrbenie pri oboch tehoten., zacalo mi v 33t..svrbenie bolo az neunosne, ale suviselo s tehotenstvom. Pri dvojickach som sa skrabala az do krvi, dali mi na noc aj tabletky na upokojenie a spanok ale vydrzala som bez nich, bala som sa ich uzivat. Stale som sa sprchovala, natierala mentolovym kremom. Hned po porode (ako deticky vysli von) prisla ulava.

miskamicha
10. dec 2021

@janasilnajana treba ist skor. Mozno zavolat aj na pohotovost... moze sa jednat o tehot.cholestazu / potrebny odber krvi na zlcove kyseliny a samozrejme hepatalne enzymy/. Mala som nieco podobne uz parkrat a nepotvrdilo sa to...neriskujte. moze to ohrozit zivot babatka.

slniecko_12
10. dec 2021

Pocula som ze je to velmi vazne ked takto svrbi telo..urcite na nic necakajte..

bu1bu
10. dec 2021

@janasilnajana môže ísť o tehotenskú cholestazu, ( nemusí!), Nechcem strašiť ale je to nebezpečné, nečakať a radšej sa poradiť so svojím gynekológom.

mon1605
10. dec 2021

Ja som to tiež mala. A všetky výsledky som mala úplne v poriadku. Nakoniec som prišla na to, že to bolo sprchovým gélom.

zzzuzzzu
10. dec 2021

@janasilnajana ... urcite sa poradit s lekarom, necakat na najblizsiu poradnu, prekonala som akutnu tehotensku hepatopatiu s rovnakymi priznakmi, ale moze to signalizovat aj nieco uplne banalne, kazdopadne cim skor radsej riesit, necakat, vsetko bude v poriadku, drzim palce 💙

wonder13
10. dec 2021

@janasilnajana aj ja som to riesila v 1.tehotenstve...zobrali mi krv a spravili sa tie pečeňové testy, bolo to v poriadku nuž a mala som tehotensku dermatitídu. Vplyvom hormónov ma svrbelo všetko a nič mi nepomáhalo, prejde to... Zmizlo mi to za nejaké 3 týždne. Musíte vydržať 😔

waity888
12. dec 2021

Určite nečakajte a okamžite k svojmu gynekológovi- hneď zajtra. Nech vám vezmú krv a spravia pečeňové testy. Ako vyššie spomínali,môžete mať zvýšené hodnoty žlčových kyselín a môže ísť o tehotenskú cholestazu. Viem o čom hovorím,týmto som si prešla tri týždne dozadu a u mňa sa žial potvrdila. Je to nebezpečné a treba nastaviť správnu liečbu. Aj mne to začalo svrbením tela.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre