Svrbenie tela v 26. týždni tehotenstva

23. nov 2022

Ahojte,som 26tt a dnes ma strašne svrbia ruky, nohy...mám chuť sa doskriabat,nedá sa to vydržať. Môžem si dať na noc kvapky fenistil? Zajtra mám poradnu,spomeniem to dr.
Ďakujem

pininka1
23. nov 2022

Urcite spomen, aj ja som to mala. Bolo to hrozne.

veronikaszabova
23. nov 2022

Moze ist o pecen, urcite to povedz na poradni

autor
23. nov 2022

Áno áno,určite to poviem zajtra. Len neviem ako dnes vydržím,a fenistil neviem či môžem

nina004
23. nov 2022

Mne na svrbenie dal gynekológ Ditiaden

sendyle
23. nov 2022

Ak vieš daj si zodak. Ja som to brala celé tehotenstvo denno denne. A aj teraz pri druhom jednoducho už vyše 12 rokov to beriem🤣 ale aspon úľavu ti trosku dá.

autor
23. nov 2022

@sendyle ďakujem,zodac mám doma tak si dám lebo to asi nevydrzim

sendyle
23. nov 2022

A ktomu skus sa len čistou vodou osprchovať. A skus si to neskrabat aj keď to je ťažké. Nech ti zaberie 🙏 viem co myslíš aké to je ja kebyže si nedám tak ja sa zbláznim ako ma všetko svrbí.

zazrak1991
23. nov 2022

Mala som to aj ja ,spomenula som to na poradni a rovno ma doktor poslal do nemocnice . Mala som mať plánovanú sekciu ale nakoniec mi ju spravili o 10 dní skôr kvôli vysokým hodnotám pecene. Držím palce ,ale veru treba to riešiť 🙏

beton
24. nov 2022

to sú zvýšené pečeňové testy. nepomôže ti na to fenistil ani zodac ani nič iné. niekomu zaberie liek, čo sa na to predpisuje, nepamätám názov, ale nie každému, plus vedľajšie účinky dosť zlé. takže jedine porodiť.

lenapg
24. nov 2022

Určite spomeň. Najlepšie dať spraviť krv, pečeňové testy aj žlčníkové kyseliny, keby máš sono pečene a žlčníka, tiež tým nič nepokazíš. To je to najmenej. Ja som po piatku tak išla v pondelok...kolika, ďalší deň svrbenie, únava a bolesť svalov tri dni. V pondelok som sa síce už cítila dobre, ale aj tak som išla. Hodnoty som zvýšené nakoniec nemala (ktovie aké by boli keby merali v piatok), ale našli mi kamene na žlčníku, nasadili zatiaľ iba diétu. Kolika bol pravdepodobne žlčníkový záchvat.

lenapg
24. nov 2022

@beton Tak keďže do termínu má ešte dosť ďaleko, treba zatiaľ skontrolovať hodnoty a poriešiť s doktorom sledovanie/liečbu. Ale je pravda, že hovoria a píšu l, že príznaky väčšinou prejdú až po pôrode.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre