Svrbenie rúk v 25. týždni

mia_ko
23. dec 2013

Ahojte, už zhruba druhý týžden ma svrbia ruky. Zo začiatku to nebolo také, mala som len pri lakti červený fľak ale teraz ma svrbia celé od zápästia po ramená, na dotyk je taká hrbolatá ale vyrážky nevidno. Je to neznesitelné, stále by som sa len škrabala a ked si to poškrabem tak to kus prejde ale ak to škrabem dlhšie tak je to už skôr pálivá bolesť ktora za okamih ustúpi a potom to zase svrbí. Som už zufala lebo kožné ambulancie neordinuju, až od 7.1.2014. Poznáte niečo na to? Nejaký krém?
P.S.- kozmetiku, prostriedky na riad, krémy ani prací gél som nezmenila všetko používam o isté už velmi dlho, a ani stravu som nezmenila žeby to bola nejaká reakcia na niečo. Proste z ničoho nič ma začali svrbieť ruky.
Ďakujem za akékolvek rady

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
l_e_n_o_c_k_a
23. dec 2013

pravdepadobne ide o hepatopatiu... babatko ti tlaci na pecen... mala som to od 33.tyzdna tehotenstva... isla som na pohotovost, bola som hospitalizovana 3 dni na pozorovanie... uzivala som tabletky az do porodu... ak by si chcela dalsie info napis IP

mia_ko
autor
24. dec 2013

@fidka79 najbližšie idem 3.1. a tie ruky ma svrbia cca týžden a najhoršie je to večer

mia_ko
autor
24. dec 2013

@l_e_n_o_c_k_a posnažím sa dako to vydržať a uvidim čo mi povie dr. na kontrole, idem 3.1.

mia_ko
autor
24. dec 2013

@l_e_n_o_c_k_a aa dieťa mam pravdepodobne otočne zadočkom na dol a dosť ma tlačí pod ľavým prsom

mia_ko
autor
24. dec 2013

@l_e_n_o_c_k_a opravujem pod pravým prsom

l_e_n_o_c_k_a
24. dec 2013

@mia_ko no ja by som na tvojom mieste necakala...

matozazzo
24. dec 2013

Mna svrbeli asi 3 dni, nakolko ma zlosti obcas zlcnik, robili mi pecenove testy, v piatok a v pondelok sa mala narodila na doporucenie DR. cisarskym. Povedali mi,ze sa zlc vylucuje do krvi a dietatko sa moze otravit. Takze na tvojom mieste do 3.1.urcite necakam a idem za doktorom cim skor.

erika8
24. dec 2013

Mňa tiež začalo svrbieť asi okolo 25.týždňa, ale mňa tak svrbelo komplet všade a vyhadzovali sa mi všade červené fleky s drobnými vyrážkami, keď som sa poškrabala, ktoré po chvíľke myzli , takže to bolo strašné, ale našťastie to prešlo hneď po pôrode. Nebrala som žiadne lieky, lebo som sa bála, aby to nepôsobilo na bábo. V diskusiach som sa dočítala, že to najčastejšie súvisí s pečeňou takže som po pôrode brala nejaké veci na detoxikáciu pečene no a teraz som opäť tehotná v poslednom mesiaci a svrbenie nemám.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ynett
24. dec 2013

Tiež by som na tvojom mieste išla na pohotovosť. Moja mama mala to isté furt sa len škrabala, sestrička ju odbila, ona sa však nedala a išla za lekárom a ten ju okamžite poslal do nemocnice. Išlo o problémy so žlčou.

erika8
25. dec 2013

@fidka79 ja sa nehádam, ja som len napísala svoj prípad a bola som s tým aj u obvodnej lekárky aj u gynekológa a nikto sa nad tým svrbením ani nepozastavil, len mi povedali že musím vydržať maximálne mi povedali že mam brať dithiaden. Ale určite nevravím, že sa netreba ísť ukázať lekárovi.

mia_ko
autor
31. dec 2013

Tak žienky dakujem za rady poležala som si dva dni v nemocnici a bola to udajne alergicka reakcia na pomaranče ...

mia_ko
autor
7. jan 2014

Ahojte, dnes som bola na kožnom takže ani žiadna alergia na pomaranče ale atopický ekzém ... krááása dufam že mi to zmyzne po porode a bude pokoj.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre