Mile Mamičky poraďte 🙂
Som v 36+4 deň tehotenstva. Svrbí ma koza na bruchu . Ale keď sa poskrabem vyhodí sa mi vyrážka aspoň sa mi zdá že to je od poškrabania ja už ani neviem 😶ale je to neznesiteľne ako to svrbi. V 5m som bola operovania na slepak, svrbia ma aj jazvy . Nič z toho mi ale až tak nevadí . Mám zvýšené pečeňové testy, myslím že dosť. Môj gynekológ na prehliadke mi povedal že to nevadí. Náhodne som sa Dočítala o cholestaze. Po zistení viac info o tejto tehotenskej chorobe mam pocit že všetko ma na tele svrbi 😞
Vy ktoré máte stym skúsenosť, podelte sa, ako sa to prejavuje. Mám ísť na pohotovosť alebo čakať na 4.1 keď budem mať poradňu ? A spomenúť to môjmu gyn. až potom ? Nechcem sa zbytočne stresovať ale ani nič podceniť 😞😞😞😞😶😶😶😶😶
@slavkakap Ja som mala v poslednom mesiaci tehotenstva svrbrnie rúk ale fakt neznesiteľná..mala som krvavé ruky čo som sa škriabala. Ja som nemala zvýšené pečeňové testy. Mne pomohlo prikladať mrazený hrášok (to chladne to na chvíľku zmiernilo) alebo natierať alpou 🙈🙉 ešte v deň pôrodu som sa natierala. Po pôrode to prešlo...
Ja som mala pocas tehotenstva, hlavne ku koncu, neznesitelne svrbenie na bruchu. Stale som sa musela skrabat, az som mala cervene pruhy na bruchu a na bokoch od toho neustale skrabania. Stazovala som sa gynekologovi, podla krvi som vsak vysledky mala v poriadku,tak to nijak neriesil, akurat odporucil pravidelne sa natierat. Ako som porodila, svrbenie prirodzene preslo. Ale samozrejme ak vysledky krvi nie su v poriadku, vtedy to urcite treba riesit.
Prave som bola na pohotovosti, zobrali mi krv a nasadili liek ursosan na pribalovom letáku sa píše že bolo zistené nežiadúce účinky pre plod. Brala ste to niektorá?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak mas zvysene pecenovky, je to jednoznacne pricina, kludne by som zasla aj na pohotovost, ak to tvoj gynekolog neriesil, zrejme bude potrebna aj liecba (dava sa napr essentiale alebo lagosa), na zmiernenie svrbenia si mozes dat napr. zyrtec alebo fenistil, no tie su, zda sa mi, len na predpis… tvoj gynekolog medzi sviatkami neordinuje (27-8-9)?