Svrbenie celeho tela - cholestáza

vanesateo
3. nov 2018

Ahojte tehulky, prosim zasa o radu, už to asi nevydržím,som v 34tt a strašne ma svrbi cele telo, ale komplet celé aj hlava, nos, uši, oči. Prve pečenove testy mi robili pred mesiacom a boli uplne ok, iba zlcove kyseliny vyšli mierne zvýšené (10.4) norma je vraj do 10. Druhe robili pred tyzdnom a boli tiež ok, kyseliny 10 takze ešte lepšie. Ale to svrbenie sa zhoršuje, ja už fakt neviem, nemôžem ani spať. Môže to byť aj z niečoho iného? Alebo sa mohli aj vysledky zhoršiť za tak kratku dobu?? Prosim poradte, dakujem!

kallanchoe
3. nov 2018

@vanesateo osobne mna zacalo telo svrbiet a hned potom boli vysledky pecene zle. Mala som hepatopatiu (niesom si celkom ista nazvu) musela som lezat v nemocnici,lebo ak by sa hodnoty zvysili museli by vyvolavat porod.nakoniec hodnoty boli presne na hranici, ale musela som lezat na rizikovom..... Ustali sme to ale do porodu,svrbenie prestalo az po nom...bolo to hrozne rozkrabane (zo spanku) do krvy brucho a lytka....zaberal mi len tanin (kupele tela z dubovej kory) vela stastia

vanesateo
autor
3. nov 2018

@kallanchoe mne nedal doktor žiadne lieky ani nehovoril o hospitalizacii...som nejako mimo z tohoto zdravotníctva, ďakujem.

kallanchoe
3. nov 2018

@vanesateo mne tiez nedali ziadne lieky,len ma ,,pozorovali'' v nemocnici ci sa to nezhorsi... Hospitalizovana som bola cca dva tyzdne pred porodom....potom ma po tyzdni pustili domov...a o tyzden som porodila... Bola tam este jedna baba kvoli svrbiacemu telu...tiez ju potom pustili domov...ziadna liecba,len vysetrenia...

espeo
3. nov 2018

@vanesateo alee odvtedy preslo par dni. Ja som mojej doktorke napisala email, ze ma svrbi cele telo a ze sa svrbenie zhorsuje. Ta mi ihned volala, aby som hned prisla do ambulancie na krvne testy. Pecenove nevysli dobre.

espeo
3. nov 2018

@vanesateo ... testy vuhodnotila hmed, volala mi a povedala, ze sa mam zbalit a ist na prijem. Prisla som do nemocky nezbalena len tak, ze moja lekarka stresuje. Hned ma poslali domov sa zbalit a na prijem. Odlezala som si tam par dni, nasadili mi nejake lieky, vysledky sa zlepsovali a isla som domov. 35 tt. Chod urcite k lekarovi. Je to dost bezna komplikacia. Hlavne aby si bola viac sledovana.

matricia
3. nov 2018

Aj ja som mala toto, dali mi Lagosu, rodila som v 36 tyzdni, a doma som si mala kupit Esențiale forte alebo dat predpisat este balicek Lagozy a vyuzivat

vanesateo
autor
3. nov 2018

@espeo ja som hovorila doktorovi že sa to zhoršuje a povedal, že vysledky su okej...pytala som si aj lieky a dal mi jedine dithiaden na to svrbenie. Išla by som aj ležať do nemocnice, ale o tom vôbec nehovoril. Neviem čo mu mam povedať aby to riešil.

vanesateo
autor
3. nov 2018

@matricia mne nič nedal a neviem či ho mam prosiť o lieky alebo čo už robiť. Pôrod ti vyvolavali?

matricia
3. nov 2018

Bola som na rizikovom dvakrat po dva tyzdne a potom ma pustili domov a odtiekla mi plodova voda, tak som sla sanitkou hned a pri druhom tiez to svrbenie a tiez 36 tyzden, tam mi uz prepichovali, lebo maly nemal ozvy poriadne a vedela som, ze je zle, napil sa plodovky, ale dobre to dopadlo, stihli sme to.
Pri tom svrbeni by ti mali robit castejsie odbery krvi. Nedaj sa odbit, pripadne sa porad aj s inym gynekologom, ak je tento taky pasivny. Alebo priamo v nemocke na rizikovej ambulancii skonzultovat, ze mas potiaze a mozu ta prijat a sledovat. Je to lepsi pocit.

matricia
3. nov 2018

@vanesateo ti zenski su niekedy flegmatici, ze na co tam chcete ist, a nakoniec ma ta zena pravdu, ze posluchla svoj instinkt

espeo
3. nov 2018

@vanesateo 34 tt, to by si mala zacat uz tie tyzdnove poradne v nemocnici. Chod za lekarom a povedz mu presne to, co pises sem. Spravi ti opat odbery. Budes mat istotu.

spitmausi
3. nov 2018

Určite to treba riešiť, v pondelok choď ešte raz k lekárovi, zatiaľ skús pecenovu diétu, vylúčiť mliečne výrobky, sladké, pozri prípadne na nete, dá sa to upraviť liekmi ak sú výsledky zlé tak ťa hospitalizuju, bude to v poriadku len to treba sledovať. Držím palce.

vanesateo
autor
3. nov 2018

@matricia problem je že ja chodím do rizikovej priamo do nemocnice od 20tt kvoli krcku. Tak neviem na koho sa obrátiť. A ako zistili ze nemá poriadne ozvy? Som rada že všetko dobre dopadlo.

vanesateo
autor
3. nov 2018

@espeo ja chodim každé 2 týždne do nemocnice, ja mam pocit že tym doktorom je to asi jedno...v utorok mam poradnu tak budem trvať na ďalších testoch aj tak.

marlenka222
3. nov 2018

@vanesateo mozu byť výsledky ok, potom sa to zhorší až tak, že to uvidia aj na výsledkoch krvi. Nedaj sa odbiť. Svrbenie sa nedá zastaviť, ja som mala až podliatiny . To deň s nocou telo svrbí a nie je to sranda. Prípadne by som šla hoc aj dnes na pohotovosť. Tam s tebou niečo robiť budú. Nečakaj do kedy ideš. Chod dnes. Ja by som všetko dala za to aby som vtedy nečakala. Radšej aj 4 x zbytočne. Zoberú ti aspoň krv, budes vedieť. U mňa to bolo do týždňa čo sa pôrod spustil sám. Tiež má telo začalo svrbiet a nik nič nenašiel. Bolo to hrozne. Pri 2. Sa mi to stalo opäť ale už pri inom doktorovi. Tam už sa riešilo ihneď všetko. ;) To už bolo lepšie ale tehotenstvo trvalo este kratšie, detičky mám narodené predcasne. Skutočne nečakaj, ak máš možnosť, má ísť niekto s tebou, chod dnes, nech ti zoberú krv. Že ha ha nie ide v skutočnosti o 2 životy. Ak pečeň dostane zabrať, síce sa spamätá ale pamätá a potom tie diéty a ešte aj po pôrode a čo sa deje so ženou...

matricia
3. nov 2018

@vanesateo rano to zistili na pasoch a aj ja som mala pocit, ze sa menej hybe

kvetinka64
3. nov 2018

Mna svrbelo extremne cele telo. Lekar mi zobral 3x po sebe krv. Pre zle pecenove testy ma hospitalizovali, uz ma domov nepustili, tyzden aj pol na to som porodila.

dkethe
3. nov 2018

Ahoj. Pytaj si testy urcite, to sa moze zo dna na den zhorsit... ja som sa zacala skrabat v 27tt, bola som na liekoch az do konca no hospitalizaciu nikto nenavrhol chvalabohu. Na krv som chodila kazdy tyzden a potom od 36tt to slo hore, vikend som sa cely preskrabala a lezala v teplej vani a lieky uz nezaberali. Vyvolavany porod v 37tt.

vanesateo
autor
3. nov 2018

Ďakujem baby určite si necham spravit testy dalsie, nebudem nic riskovat. Snad budeme v poriadku.

vanesateo
autor
3. nov 2018

No baby bola som na pohotovosti, krvny obraz, hepatalky, zlcova kyselina vsetko v uplnom poriadku. Aj prietoky boli dobre. Tak neviem ze z coho to moze byt. Ale ide ma slahnut z toho.

dkethe
3. nov 2018

@vanesateo teda... to snad nie je mozne? Mas nejaku spravu, cisla? Hod mi do spravy. Velmi zaujimavy pripad. Hlavne nech to nie je nieco vazne

lerenard
4. nov 2018

Ja som mala toto iste.. cele telo ma začalo svrbiet posledný mesiac tehotenstva.. robili mi každú chvíľu testy a výsledky dobre, nechápali ani oni.. ja som už mala cele nohy doskriabane ako som si to škriabala hlavne v noci.. raz mi pichli v nemocnici hydrocortizon ale žeby sa to nejako zlepšilo.. porodila som a do týždňa svrbenie prešlo.. ale ja som našla na nete take prípady, že to proste pôrodom prejde.. teraz nie som si ista či to nazvali tehotenská dermatitida? Každopádne ak sú testy dobre, neboj sa.. môže to byt len hormonálnymi zmenami..

lerenard
4. nov 2018

Jaj a ešte som zabudla, že mne jedine pomáhalo stále premastovat.. keď som mala pokožku suchu, najviac svrbela

lacibo
4. nov 2018

@vanesateo viem len toľko, že je to nebezpečné😒 takto na konci teho, určite hneď k lekárovi a nedať sa odbiť..😉

vanesateo
autor
4. nov 2018

@lerenard tak to si ma ukludnila že aj ty si to mala podobne. Vcera mi vylúčili aj dermatitidu, v tom to tiez nie je, tak asi ozaj iba sucha pokožka

vanesateo
autor
4. nov 2018

@dkethe posielam tie vysledky, dam to sem, mozno aj pre ine maminy to bude užitočné aby mali s cim porovnat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre