Svrbenie a začínajúce tehu

30. nov 2021

Maminy, asi som tehotná - mala som pozitívny test, no lekárka ma objednala až o 2 týždne, kedy už bude niečo vidieť na sone. Asi som však prechladla a cítim svrbenie tam dole, ako si pomôcť? Čo babské na to zaberá, aby to bolo všetko v pohode aj v kombinácii s tehu? Dnes sa s ňou budem snažiť spojiť, ale ešte nerobí.

mizu89
30. nov 2021

Skus si kúpiť sprcháč na intímnu hygienu.ja som mala s tým problém v práci.upozornila má na to kolegyňa.zmenila som kozmetiku a bol pokoj

nevenka
30. nov 2021

Kup si Rosalgin a zvonku poumyvat aspon. Vyplach radsej nie. Mozes aj skor ist k lekarovi, aspon ja tak chodim, ked je to akutne a zvlast, ked si tehotna. Mne pri kazdom predpisal Fluomizin, mala som to zo zaciatku tiez.
Sama mozes skusit este probiotika do posvy, napriklad Gynimun su dobre, ale v tehotenstve sa meni hladina hormonov a mykozy su caste, takze skus toto a ak by nepomohlo, tak k learovi.

luci_ba
30. nov 2021

ja som mala zo zaciatku tehu tiež svrbenie aj a vytokom. Gynekolog mi nič specialne nepredpisal, samozrejme spravil stery ale povedal nech si kupim vkladacie probiotika. Po par tabletkach problem zmizol.

vahcaac
30. nov 2021

Umývať iba čistou vodou, žiadne sprchové gély ti neodporúčam, ja som toto riešila rok, skúsila som všetko a pomohlo keď som prestala umývať sprchovym

petkasaurus
30. nov 2021

Ja to iste teraz, davam si clotrimazolum, to sa zevraj moze, ale len zvonku.. O tyzden idem na prve sono tak sa opytam 🙂

autor
30. nov 2021

Takže lekárka mi povedala, že si nemám dávať nič, maximálne kúpiť v drogérke niečo na intímnu hygienu..

autor
2. dec 2021

Baby, ale veď to je strašné, to má ako človek vydržať to svrbenie? Ja som netušila, že toto sa počas tehu deje.

elanor
2. dec 2021

ja som mala v prvych tyzdnoch tiez taky cudny pocit, akoby sa mi chcelo stale cikat, aj hned po vycurani, proste neskutocny pocit, ze mam plny mechur na prasknutie a pritom na wc nic neslo, lebo nemalo co, kedze som sa vycikala chvilu pred tym. Prvalo to asi tyzdne - dva potom to preslo. Aj som s tym bola u dr., tak ma poslala na urologiu, tiez som si myslela, ze asi som zo spodu prechladla, vystreli ma, vsetko, ale nic nenasli, vsetko bolo v 100% poriadku, a dr. to uzavrela, ze je to tym, ze sa maternica zacina roztahovat, ze zacina tlacit na mocak.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre