Ahojte, chcem sa spytat, ci je tu nejaka mamicka, co brala AD pocas celého tehotenstva a male je ok. Vysadit AD nemôžem, pokúšala som sa, ale vsetko bolo spat.. Teraz v auguste vyšiel novy clanok, ze Alventa sposobuje rozne deformacie, malformity.. Okrem toho beriem aj Trittico.. Doktorka mi povedala, ze sa mozu brat, riziko 5%, ze sa dieta nenarodi zdrave, je vzdy.. Aj kojit ze sa s tym moze, hoci na nete som nasla, ze Alventa prechádza do mlieka. Ďakujem vopred.
Ja som brala Escitalopram cele tehu, vsetko je v poriadku.
neliecena depresia moze byt horsia v tehu. radsej ad.
Beriem alventu - počas tehotenstiev (3x) som bola na liekoch Serlift - po pôrode zasa hned Alventa - všetky tri dcéry ok.
@jerryjanka dakujem, alventu doktor zakazal pocas tehotenstva teda dedukujem..
Ďakujem vam za odpovede.. Tiez si vravim, ze asi lepsie tie AD nez trpieť, to by bolo asi horšie
Pozerala som to u nas (zijem v zahranici) na referencnej stranke, ohladne tehotenstva a kojenia, ktoru konzultuju lekari a famaceuti. Venlafaxin je povoleny pocas tehotenstvan len hovoria o tom, ze je mozno potrebne zvysit davku. Pri kojeni, odporucaju radsej nieco ineho, ale pokial by neboli ine ucinne lieky, tak sa moze pokracovat aj s Venlafaxinom. V kazdom pripade, neliecena depresia je horsia nez vedlajsie ucinky liekov. Akurat treba povedat pri porode, nech skontroluju dietatko, moze mat trosku ine reakcie. A urcite nevysadzovat len tak, tam je na to protokol ak si pamatam. Ja som to brala len docasne a uz davnejsie, ale viem, ze bolo dolezite dodrziavat protokol pri vysadzovani. Drzim palceky a zelam krasne a bezproblemove tehotenstvo
nie je dostatočne preskumana ešte a serlift ten bol o dosť viac preskumany tak asi preto
Celé tehu som brala Sertralin, spočiatku 150mg, potom menej a menej. Syn sa narodil o 5 týždňov skôr, teraz má 18 mesiacov. Ako predčasniatko sme si prešli vseličím, ale dúfam, že bude v poriadku. Nikto nevie, prečo sa narodil skôr, mohlo to byť milión možností. Čiže jednoznačná odpoveď nikdy nie je.
@janapeterjana dakujem, vela zdravia zelam
@cookie29 ďakujem ti velmi pekne za podrobne vysvetlenie a podporu
Sertralin sa moze brať.
@cookie29 ahoj, mohla by si mi prosim pozrieť na tvojom zdroji aj Trazodon (Trittico)? Ak by si si nasla trosku casu.. Lekárka mi vravela, ze nie je dosť preskúmané, nie je dost metastudii, co je aj na googli.. Ale ze má tehotné s touto kombináciou a vsetko je v poriadku. Viem, ze je zbytočné lamentovat, proste tie AD musim, len stale mi to neda.. Poprípade sa jej spýtam na ten Sertalin namiesto Alventy. Ďakujem velmi!
Celé tehotenstvo a kojenie som brala Seroxat všetko v poriadku
Overovala som to na ústave liečiv, u primára novorodeneckeho, psychiatra, gynekológa stres, ze ublížia bábätku a výčitky, že si to nezvládla bez liekov je horší.
@eliska13 dakujem :*
@anita1234 ahoj, ja 150mg a dietatko je zdrave, zatial teda vsetko ok chvalabohu.
Ahoj a od začiatku tehotenstva si brala alventa 150 do konca ?
@anita1234 ano, este aj Trittico 150mg.. Uzivam to uz 5.rok.
Napíš mi prosím správu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
no určite to dobré nie je... žiadny liek. ani AD. Sesternica brala a keď sa niečo po pôrode lekárom nepáčilo okamžite dávali otázku aké lieky brala....😉