Sú pre mňa kiahne nebezpečné?

michaelamell
10. feb 2016

Ahojte! Som v 6 mesiaci a moj brat ma v školke kiahne. Ja som ich už v detstve mala ale bojím sa, že keď to bracho dostane či to neohrozí nejako mňa a mimi v brušku. ďakujem 😕 😕

mily7
10. feb 2016

Nie. Ak si prekonala kiahne,mala by mať celoživotnú imunitu. V prípade že babo by bolo na svete,ohroziť ho môžu ľudia ktorí ešte kiahne nemali. Ti čo kiahne prekonali vás môžu bezpečne navštíviť. Tak mi povedala pediatricka. Mala som malé deti,kolegovcov zo škôlky a tam kiahne.

michaelamell
autor
10. feb 2016

@mily7 dakuem, ja som sa len teraz bala v tehotenstve ze to ohrozii babo v brusku....

zuzubb007
10. feb 2016

Ahoj akurat som sa na to pytala minuly tyzden doktora, tiez som tehu, a syncek maju vo skolke kiahne, pokym som ich mala nic to neovplyvni, a je jedno v ktorom mesiaci si, aj keby si ich este nemala vraj je to nebezpecne dostat len tyzden pred porodom, tak ziadne obavy 😉

cerez
10. feb 2016

Ak si prekonala kiahne, kiahne už nedostaneš. Ale keďže je to infekčné ochorenie, ty môžeš prekonať pásový opar. Takže vyhýbať sa nejaký čas kontaktu s bráškom.

michaelamell
autor
10. feb 2016

@cerez dakujem za info

vineyka
10. feb 2016

@zuzubb007 ahoj ja som kiahne nemala a som tehu. dcerka chodi do skolky . zatial su tam neni ale bojim sa.. a co ine ochorenia, osypky su to iste co kiahne? tak je to nebezpecne len pred porodom??

zuzubb007
10. feb 2016

@vineyka mne povedal doktor, že normálne to baby môžu dostať čo nemali počas tehotenstva, ale že rizikové je to len posledný týždeň, keď by si išla rodiť, skús sa spýtať pre istotu svojho gynekológa, ale nemal by to byť problém,

vineyka
10. feb 2016

@zuzubb007 ok dakujem

janickacrazy
10. feb 2016

@michaelamell vo výnimočných prípadoch može človek dostať kiahne aj 2krát za život, mojej sesternici sa to stalo, takže radšej brata veľmi nenavštevuj, pre istotu

mirkaaa80
10. feb 2016

Netreba sa bat. Moze sa ti totiz pri buducom tehu stat to co mne a potom neviem co by si robila. Moj maly dostal kiahne ked som bola cca 9 tt, takze prvy trimester kedy je to najchulostivejsie a vsetko v poriadku. Ak si mala kiahne, netreba sa bat.

katrinka8
10. feb 2016

@vineyka - kiahne v tehotenstve sú nebezpečné pre bábätko len 5 dní pred pôrodom, inak nie 🙂

merlinka29
10. feb 2016

Kiahne je mozne dostat i dvakrat v zivote - sama som toho prikladom, prekonala som ich ako dieta a druhykrat v zivote prave pred troma tyzdnami ako 33 rocna. A v okoli poznam 4 ludi, co ich tiez prekonali dvakrat. Nestrasim, len upozornujem na to, ze celozivotna imunita u kiahni neplati...najma nie v dnesnej dobe, ked su virusy kiahni castokrat zmutovane...Cerstva osobna skusenost...

katka1981
10. feb 2016

@merlinka29, aj nas sused, dostal ich v skolke, nakazil svoju tetu a o dva mesiace si kiahne zopakoval. A verim, ze je vacsia sanca chytit ich v dospelosti, ked si ich mala ako dieta, nez ako to chytil tento maly. Tvaria sa, ze by si uz dostat nemala, ale realita je zial ina :(

katka1981
10. feb 2016

@katrinka8, ja som dnes citala, ze ak je zena do 20.tyzdna ze hrozi poskodenie mozgu o babatka.
http://www.choredieta.sk/index.php/infekcia-och...
zial ten usek mi nejde skopcit.

katrinka8
10. feb 2016

@merlinka29 - a aký si mala priebeh ako dieťa a ako dospelá? Ja som kdesi počula, že ak dieťa má kiahne veľmi mierne (ale ozaj že veľmi), tak potom v dospelosti alebo kedy, je šanca, že ich dostane ešte raz. Tak že či je na tom niečo pravdy...

martinella1
10. feb 2016

@michaelamell aj ja som sa bála, lebo keď som bola tehu, tak detí v škole mali kiahne, učila som do poslednej chvíle.....a dr.ma ubezpečil, že je to ozaj ojedinele, že by som to dostala dvakrát.....no i napriek tomu som sa bála....chvalabohu všetko dopadlo dobre. Ak môžeš, daj si pár dní pauzu od brata a bude fajn.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre