Ahojte, som 25tt a mám už asi 3 týždne bolesti nôh v noci, neviem si ľahnúť ani na bok ani na chrbat, všetko ma bolí- nohy celé- stehná, lýtka, bedrá, panva…nohy mi neopúchajú, magnezko užívam. Zle kvoli tomu aj spím, lebo si neviem nájsť polohu na spanie. Väčšinou to potrebujem rozchodiť a hneď keď vstanem z postele, tak to prestane. Dnes ma boleli v noci a rozboleli ma aj teraz pri dlhom státi. Mali ste to niektorá? Je to “normálne”? Ďakujem.
@miriam11 na železo som mala robené testy pred týždňom, všetko v poriadku. Všetky krvné výsledky mám ok.
@xsimonkax ďakujeem, asi ano, som prvykrat tehotna tak su pre mňa všetky tieto veci nové.
Ja som mala syndrom nepokojnych noh a slo ma rozdrapit, nic nepomahalo, az som nakoniec tu precitala, potriet nohy alpou a rychlo zaspat 😂 pomohlo, kym som zas nemusela ist na wc.
Ale to co pises, ze aj panva a bedra. Nebude to od krizov? Nemas preblem s platnickami? Tu len cvicit a fyzio.
Pohybu mas dost?
Ahoj niesom síce prvý krát tehotná, ale prvý krát mam taky problém že keď cez deň veľa stojím, čo je pri dvoch deťoch skoro každý deň 😀 tak ma tiež bolia nohy uz večer pred spaním a v noci sa nato budím, tiež sa musím väčšinou postaviť z postele. Po novom mi začínajú aj ruky trpnut ale to som mala aj pri malej. Som 25tt.
@banalu no mne to tiež príde ako syndróm nepokojných nôh, v panve mi skôr zvykne praskať, ale o tom som čítala, že to viaceré ženy majú také pukanie…bedrá sú určite od nôh a od ležania na boku, len vtedy to začne a je to fakt nepríjemné..inak klop klop kríže a chrbát mám úplne ok, žiadne bolesti…ja som mala celý život aj podľa cyklu počas menštruácie bolesti noh, presne také nepokojné celé nohy, že som si ich nevedela nijako uložiť😅😅 skúsim tú alpu🙈
@tehotna40 ďakujeem! Presne som tiež 25tt a ruky mi tiež tŕpnu sem tam v noci, ale nie také bežné tŕpnutie, že hneď aj prejde ale trvá to dlhšie… ja sa tiež budím na tie bolesti nôh, je to nepríjemné a pol noci kvoli tomu ani nespím…bolia ma, neviem si nijako ľahnúť🙄 na chrbte by sa vraj veľmi spať nemalo…
Ak je najhoršie spim na chrbte ale podlozim aspoň 2 vankúše aby som bola vo vyvýšenej polohe. Tie ruky sú vraj nervy ako sa rozpina panva, posúvajú organy atď tak môžu zatlačiť na určité nervy ktoré toto spôsobujú.
@tehotna40 no je možné, že aj tie nohy budú pre to isté, mám pocit, že mi niekde čosi tlačí na nejaký nervy a to vyžaruje do tých nôh🤷♀️ ktovie..každopádne ďakujem🙏
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Podľa mňa je. Telo sa mení, je ťažšie a roztahuje sa.