Sú mykoplazmy a ureaplazmy v tehotenstve nebezpečné?

gabi89
4. máj 2015

ahojte,som v 6 tyzdni a zistili mi mykoplazmy a ureaplazmy. je to nejako nebezpecne pre babatko? mate s tym skusenosti?

dadulka256
5. máj 2015

porad sa s gynekologom na stránke www.poradnagynekologa.sk

mirabella5
5. máj 2015

Aj mne ich zistili na zaciatku tehotenstva a aj nieco ine, nato ma gynekologicka poslala na ucelovu farmakologiu lebo nevedela co na to dat, potom aj za mojim porodnikom ktory ju trosku vysmial ze taketo veci su bezne a niekedy sa ani nepreliecuju vobec nieto este v tehotenstve. Asi to vsetko zavisi od tvojho gynekologa a asi hodnot co ti vysli.

gabi89
autor
6. máj 2015

@mirabella5 aj ta nejako liecili?

mirabella5
8. máj 2015

@gabi89 no ja som mala aj vytok a zistila mi gardenerelu ci jak sa to vola, tak som sa chcela zbavit toho naco mi dala cipky, nepamatam sa ako sa volali ale ked som ich dobrala tak vytok zmizol, takze ta liecba nebola zamerana na mykoplazmy a uz mi ani nerobili kultivaciu potom.

kaaaty
23. jún 2015

@gabi89 ahoj tiez mi zistili urea alebo mykoplAzmu som na zaciatku 10tt, nemala som tam svoju dr tak neviem co mi na to daju. Vraj sa to lieci az po 12tt, uvidim ked pojdem k mojej dr. A tebe dali nejake lieky?

gabi89
autor
23. jún 2015

@kaaaty ja teraz koncim trinasty tyzden a stvrtok idem na poradnu a mali by byt uz aj vysledky kontrolnych sterov,tak som zvedava co mi povie doktor a ci to bude nejako liecit

h0sher
26. jún 2015

aby si znicila mykoplazmu predpokladam ze hominis,tak tu 1 druhom ATB neznicis: nicia sa velmi tazko: tetracyklin+makrolid nicia 2 fazy zivota: na tretie atb nezaberaju,lebo sa vzdy zacystuju,tie sa nicia liekom typu antimalarikum,antiparazitikum,antituberkulitikum: tiniadazol,entizol apod: takze v tehotenstve toto neriesit urcite: .... skor nechrapat s kadekym ako prevencia di buducna....

absurdum
26. jún 2015

dokelu, tiez rozmyslam, ako to schytala..

h0sher
26. jún 2015

schytat to mohla hocikde: sauna,uterka,bazen apod: infekty oddola su u zeny citlive pekne: ak nema ziadne problemy,tak neriesit:
kludne to moze mat cely zivot, verim,ze medzi zenami je 60-70% takto nakazených a ani o tom neviete: 90% zien je bezpríznakových: hold,dolezite bude nenakazit dietatko
ale chcel by som sa porozpravat s tym pôrodníkom co jej to povedal stylom VYSMECHU.....predpokladam,ze to bude clovek ktory asi chybal na hodinach biologie,resp. uciva na lekarcine..........
dolezite je udrzat plod do 2 trimestra....... takze vela zdaru prajem

absurdum
26. jún 2015

@h0sher to si uz aky naivny? to su pohlavne choroby, nie uterakove a bazenove..

h0sher
26. jún 2015

@absurdum kolko ludi si zdiagnostikovala za cely zivot? ako mi potom vysvetlis pripad 7 rocneho dievcatka s chlamydiovou infekciou? To akoze zacala zit pohlavnym zivotom: matke aj otcovi vysledky triedou western blot neukazali ziadny infekt.....
polozim ti otazku: ked chytis kliesta celade scapularis do ruky,ktory je nakazeny boreliou,ze ju budes mat alebo nebudes mat? ...... toto je odpoved aj na tvoje predosle vety..... 😉 dufam,ze nie si lekarka,lebo to sa mas potom este co ucit

absurdum
26. jún 2015

@h0sher kto je ta vymyslena dievcina? ach ach.. mne je jedno, comu veris ty, pohlavne choroby su pohlavne choroby. a inak, ako vysvetlis, ze niekto videl aj ufonov? asi tak..

h0sher
26. jún 2015

@absurdum aka vymyslena? ty si presne ako vsetci podotykam ostatni lekari na SVK ked mas na papieri negativne vysledky,tak chorobu nemas: dnesni pseudolekari neliecia pacientov ale papiere: uz davno zabudli,ze liecia sa symptomy a ze je to cele farma biznis kolotoc: cim viacej chronicky chorých,tym vacsi biznis......
priznaj sa,ze ty patris do jednej bandy s týmito akoze lekarmi?
no ale si mi neodpovedala na moju otazku s tou spirochetou: mas v nej aj odpoved
ked nevies,tak nepis ptakoviny:
zacni studovat a vzdelavat sa

HOWGH

absurdum
26. jún 2015

@h0sher zlatko, klud a nadychni sa. ja som ta zena, ktora chape, ze pohlavna choroba sa prenasa sexom a nebudem si nahovarat nic ine. a nie, nie som lekarka a mam od toho daleko. akurat nie som naivna ako ty..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre