Strie v tehotenstve

ptck
27. okt 2023

Dobrý večer, chcem sa opýtať som v počiatočnej fáze tehotenstva a nechcem nič zanedbať, preto žiadam o radu ak máte skúsenosti s nejakým produktom proti striam budem vďačná za každú jednu radu na koľko ich je na trhu naozaj veľa a po pravde o každom píšu, že je skvelý :D tak je za ťažko si vybrať niečo, čo by malo, teda požadovaný efekt. Za každú jednu radu a skúsenosť Ďakujem 🙂

syslik81
27. okt 2023

hociaky olej a natierat natierat natierat ... bio oil je ok napriklad , ja som pouzivala a stale pouzivam neutrogenu telovy krem .. ak mas dedicne tak ti nepomoze ani svatena voda-zial .. vsetko je hlavne o kvalite pokozky .. hlavne vela pi a natieraj

nin12345
27. okt 2023

@ptck toto je najviac o genetike ale pre dobry pocit sa asi mozes cimkolvek namazat

gvenduska
27. okt 2023

Ja som používala elastic Q ale aj tak som mala strie
Myslím že tomu sa nevyhnes

guinevre
27. okt 2023

@ptck Ja som od zaciatku pouzivala Eucerin a Bi-Oil (v USA asi sa vola Bio-Oil, ale to je to iste, rovnaky vyrobca), a obcas aj Elastic Q. Uz ti @min12345 napisala, ze to je o genetike. Na osobnom priklade som dokazala, ze to nie je vzdy pravda. Moja mamina ma vela strii na bruchu, mala dve tehotenstva, uz pri prvom sa jej vytvorili. Bola mlada, a nemala sajnu vtedy, ze by to bolo dobre natierat. S maminou sa dost podobame po fyzickej strane. Ja som natierala naozaj poctivo, 2-3 krat denne, samozrejme pitny rezim je tiez dolezity. Brusisko som mala echt velke. Ani jedna stria sa mi nevytvorila. Takze, natieraj, natieraj.
Kebyze som zase tehotna, tak na noc by som si natierala Eucerin, ten je mastnejsi, a cez den Bi-Oil. Dokonca, jeden pripravok by tiez stacil.

adeladulova
27. okt 2023

Bi oil a žiadna stria. Moja mama dopraskane brucho, a ja a sestra nič

nikpa
27. okt 2023

@ptck záleží akú máš elasticitu kože. Ja som sa nenatierala ničím ale že vôbec za celé tehotenstva. Mám za sebou 2 pôrody, z toho 1x s dvojičkami, takže si vieš asi predstaviť aké brušisko som mala. A striu nemám nikde žiadnu, ani náznak. Rovnako moja mama a sestra. Podľa mňa, ak má žena k tomu predispozície, nepomôže nič ale chápem, že pre svoj lepší pocit sa chces natierat. Len nečakaj od toho zázraky.

2006_1211
28. okt 2023

@ptck vies co ja som mala dosť málo strii v tehotenstve a ako som išla rodit tak po pôrode som bola ako zebra strie všade ešte aj pod rebrami aj tam dole celé brucho aj nad pupkom, stehna, kríže co som nejako nepochopila prečo a mohla som sa natierať bolo mi to prd platne

juliet86
28. okt 2023

bi oil. ale je to o gemetike. moje uzasne telo sa natiahlo zo 70 na 90 kil. druhykrat so 78 na 98 kil a ani jedna striam diky telo

saxana000
28. okt 2023

Natierala som pravidelne od 4.mesiaca brucho sa mi potrhalo az posledne dva tyzdne pred porodom a ani zazracny bi-oil nepomohol.

zenulkaaa
28. okt 2023

podla mna je to dost o genetike, pruznosti kože a celkovo kolko zena priberie. Kazda sme ina. Ja ani v prvom ani v druhom ziadne strie, a teda ked sa niekedy pozeram na to moje brucho ake je uz napnute, az sa cudujem a zaroven dakujem, ze to tak je.
Ale ja aj olejcekujem, no fakt neviem ci to je tym.

barborachors
28. okt 2023

kolagen v prasku, ziadny olej ti nepomôže.

jar_ka
28. okt 2023

Elastic Q alebo Bebelo, ten má aj podobné zloženie ako elastic a je lacnejší. Za mňa Bi-oil nikdy viac, kúpila som keď nemali elastic a ja som si myslela, že sa vyzleciem z kože, neskutočne ma svrbelo z toho brucho, celé išlo do koša.

doris11
28. okt 2023

@ptck mala som bioil elastic q a dokonca aj bravcovou masťou😂 to mi poradila sestrička .. no brucho som mala od začiatku dopraskane strašne veľa ..

zana90
28. okt 2023

Je to o genetike, ale som v 37. tt, používam len tento 3€ olej z DM https://www.mojadm.sk/osetrujuci-telovy-olej-ma... a nemám ani jednu..

jeanne14
28. okt 2023

Pri oboch deťoch Bi-oil a teda môžem povedať, že to je genetikou, kožou, ako rýchlo ti bruško narastie .. pri prvom ani jedna stria. Pri druhom bruško plné strii .. a posledný týždeň pred tp som mala strie az krvavé. Takze zázrak sa nekonal.

kubkovamama
28. okt 2023

@ptck skôr by som si dávala kolagén,mne nepomohlo pri žiadnom tehotenstve patlať sa a to som toho vyskúšala kopec.Strie som mala už v puberte a som útla.🤷Kolagén som skúsila v poslednom tehotenstve a myslím,že to prospelo aj k vyššej elasticite "tam dole",žiaden nástrih ani poranenia a vlasy,nechty ako bonus

rebrambora
28. okt 2023

Frei öl a vela vody. Ak si sa ale doteraz o elasticitu pokozky absolutne nezaujimala, necakaj zazraky.

pandeia
28. okt 2023

Ja som pouzivala tehotensky olej od Weledy, velmi prijemny a pomahal mi pri pocite napnutej koze ako sa zvacsovalo brucho. Strie sa mi neurobili ziadne. Ja odporucam.

ptck
autor
28. okt 2023

@kubkovamama a o aký kolagén ide presnejšie ak môžem poprosiť nebude to škodiť v tehotenstve ?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre