Na morfologickom uzv v 21tt lekár zistil zrejme cystu na pečeni plodu. Vraj to nie je bežné, takže ma posiela na ďalšie vyšetrenia aj ku inému lekárovi, aby mal "druhý pohľad" na daný nález. Streli ste sa s takým niečím?? Je šanca, že cysta sa vstrebe? Je mi jasné, že budú sledovať ďalší vývoj. Ale aké sú možnosti liečby? Bežnejšie sú cysty na mozgu a obličkách. Stretol sa niekto konkrétne s týmto druhom cysty na pečeni? Neviem čo mám čakať ďalej 😢
@cokolada_876 snáď to nebude nič vážne. Lekári už dokážu neskutočné veci. Samozrejme, všetko spojené s dieťaťom, aj tá najmenšia negatívna vec je stresujúca.. lebo sme bezmocné a môžeme sa len prizerať ako sa udalosti vyvinú. Držím veľmi palce. My sme dopadli tak, že nás budú len sledovať zatiaľ. Je pravdepodobné, že sa cysta vstrebe a aj keby nie, ak neporastie, neohrozí dieťa. Posielam silu. Treba drobcom veriť. Medicína už dokáže skoro zázraky. Bude dobre. Musí.
@lucijalucy nemusis ju lutovat ona si vymysla kvantum diagnoz, klame a zavadza..uz ju niekolko krat riesili adminky. Vsetky diskusie jej zmazali a uz mazu aj vsetky jej komentare.
@lucijalucy Ahoj, dnes som bola na 3D usg tiez v 21.tyzdni a rovnako na peceni plodu lekarka nasla cystu, buduci tyzden idem do Ziliny na usg k inemu lekarovi, ktory sa vraj na to specializuje. Ako ste dopadli vy? Nastal pocas poslednych dvoch tyzdnov nejaky rozdiel?
@cloockie25 Ahoj, zajtra idem na kontrolu tak uvidíme. Ale lekári sami povedali, že nemám stresovať, že to nie je nič ohrozujúce. Že mnohí lekári si také veci ani nevšimnú na morfe. A že keby bolo na nich ani mi to nepovedia aby ma nestresovali ;) Dám vedieť zajtra že čo ako. Zistili, že to bude u nás skôr žlčník než pečeň ale stále je to cysta. Od poslednej kontroly som oveľa kludnejšia naozaj.. keď to lekár vysvetlí je to prijateľnejšie. Držím palce a bude to na 100% v poriadku aj u vás. 🤗
Vdaka, trochu si ma upokojila 🙂 Boli ste tiez v Ziline u Visnovskeho ci u niekoho ineho? A mozem sa spytat, aka velka je ta cysta u vas? V mojej sprave sa pise 27mm. Mna lekarka celkom vystrasila, lebo spomenula vsetky mozne scenare konciac terminaciou tehotenstva ak sa to bude zvacsovat, tak som z toho celkom mimo.
@cloockie25 u nas je to 47mm. Nie nie, my sme boli v BA na morfo aj nasledne u inych lekarov. Ach.. mila lekarka. Treba to brat tak, ako cysty u dospelych.. ja som mavala cysty a oni sa vstrebavaju. Je dobre ze o nich vedia, aspon si ich odsleduju. Ale co som pocula, deti sa rodia s cystami na mozgu alebo oblickach a dokonca s nimi ziju par mesiacov a potom po par mesiacoch po narodeni miznu. Cysta je nastastie "len" telesna tekutina a nie nador. Mne napriklad povedali, ze aj ked nasa ma skoro pol cm ze je to male a neohrozuje. Takze klud a nohy v teple 😉 Treba ratat s tym, ze to zmizne. Zajtra dam echo ako sme dopadli 🙂 Aj keby u nas nezmizla uz si nerobim hlavu z toho lebo to tiez nikomu neprospeje a nepomoze. Treba krpcom verit 🙂
@cloockie25 tak cysta nerastie, stale ma do pol cm, takze vsetko fajn 🙂 Akurat krpec sa nejak rozbehol lebo pred dvoma tyzdnami sme boli o 4 dni vacsi a teraz uz sme o 10 😅 Lekar povedal, ze to nemusime sledovat kazde dva tyzdne tym ze to nerastie, nech sa dieta zbytocne nesonuje kazdu chvilu ze nam staci prist raz za mesiac. Takze tam ideme az v 28tt. Vsetko bude ok 🙂
Super, som rada, ze ste v pohode, tak nech je vsetko aj nadalej v poriadku. Moj maly bol tiez najskor vacsi cca o 10 dni ale na poslednom sone uz to vyzeralo ze je akurat podla tabuliek, tak aj preto som bola trochu nesvoja, ze nejak menej rastie, ale snad to bude vsetko ok. Vdaka za upokojenie, velmi si mi pomohla 🙂
@cloockie25 no ja dufam ze ten rast nepojde az takto do konca 😅 Dobre vediet, zrejme sa to teda ustali po case. Hej, bud v klude naozaj. Lekari vedia co robia ako a preco 🙂 Strasit mozu ale teoria a prax su dve rozdielne veci. Drzik palceky a mozme si priebezne napisat ako sme na tom 😊
@lucijalucy Tak pisem update - dostala som sa konecne na kontrolne sono do ZA, a lekar ma upokojil, ze to nic nie je. Vraj je to podla neho skor na oblicke, a ma to 1,5cm, cize sa to zmensilo oproti povodnym skoro 3cm. Vraj je aj mozne, ze to do najblizsej kontroly zmizne, a ak nie, tak to s najvacsou pravdepodobnostou nebude predstavovat ziadnu patologiu, kedze neovplyvnuje cinnost organov. Tak chvalabohu to bol len plany poplach 🙂
@cloockie25 parádna správa 🤗 Tak už si len v kľude užívať tehotenstvo a tešiť sa na drobcov 😊
@lucijalucy zdravím môžem vedieť ako to skončilo s cystou?a ako prebiehalo tehotenstvo? čo sa dialo po pôrode?Som v 22 týždni a dr. našla bábätku asi cystu v oblasti pečene. Som dosť vystrašená bojím sa čo nás čaká
@paulem ahoj, nič sa nedeje, malý prospieva. Má tri roky, boli sme teraz nedávno na kontrolné sono. Nemá žiadne komplikácie ani ťažkosti, sama doktorka ktorá robí sono sa vyjadrila, že buď to zmizne - vstrebe sa, alebo to porastie úmerne s tým ako rastie pečeň. Ale nie je to nič život ohrozujúce. Netreba sa obávať. Hlavné kľud, naozaj treba veriť lekárom a pre svoj pokoj len sledovať pravidelne 😊 Držím palce nech to zmizne 🤗💐
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?