Ahojte. Rada by som si prečítala, aký mali priebeh vase detičky po narodeni. Či atb stihli zaúčinkovať ak nie, ako to znášali deti. Dnes ko vysiel pozitívny výsledok a som v šoku som v 9.mesiaci. Doktora má ukludnovala, že to nič nemusí znamenať, ale nepovedala mi, čo som sa Dočítala na nete že treba hneď alo začnú kontrakcie ísť so nemocnice, aby mi podalo ATB. Prvý pôrod som mala aj s konteakciami za 4hodky hotovo. Nechcem stresovať, len má zaujíma vasa skúsenost aj negatívna, nech som pripravená na všetko. Ďakujem.
tiez som mala a ani neviem kedy mi pichli atb alebo co lebo dcera nemala vobec ziadne problemy. rodila som ale cca 6 hodin uz u nich v nemocnici, takze mali cas
Antibiotika treba podat minimalne 4 hodiny pred porodom, dietatu sa potom v kazdom pripade kontroluje CRP, ak b bolo vysoke, dostane dieta venozne antibiotika. To, ze si GBS pozit. nemusi pre dieta nic znamenat, vobec si z toho nerob tazku hlavu, nijako tomu nepomozes a zbytocne budes v strese 🍀
Ja som prišla do pôrodnice hneď, ako mi začala odtekať voda, dostala som až dve dávky ATB a nakoniec mi museli pichnúť oxytocín, lebo sa malému stále nechcelo a ďalšiu dávku mi už nechceli dať
Inak sme s tým nič neriešili, neboj sa, všetko bude ok
Ahoj aj ja som mala pozitívny test na streptokoka.
Do pôrodnice som prišla otvorená už na 5 prstov( skracoval sa mi krčok a otvárala som sa už počas tehotenstva). Prvé bolesti som dostala o 2.00h príchod do pôrodnice okolo 3.15h .ATB mi podali do žili hneď pri prijímaní a dotiekli okolo 4.30h. Malička sa narodila o 5.45h takže sme nestihli ten čas aby zaposobili (tuším to je 4hpred pôrodom). Ale nič jej nebolo chodili ju celý čas kontrolovať a merali jej saturáciu (tuším). Dokonca jedna sestrička keď ju prišla pozrieť mi povedala že cíti penicilín s plienky a pýtala sa ma či mi dávali ATB . Ja som sa veľmi bala tiež som kadečo prečítala ale dobre to dopadlo i keď sme to nestihli. ale hlavne chod hneď do pôrodnice keď začneš mať pocit že rodíš i keď tam pôjdeš možno predčastne ale radšej ísť skôr a už vyčkať až je bábätko v poriadku.
Prajem aby Vám všetko dobre dopadlo 🙂
A ešte jej brali z hlavičky krv ako píše pani hore aby skontrolovali Crp ale to bolo v norme .
Ďakujem vám baby, ukludnili ste má popravde. Ja som si po prečítaní nejakých článkov predstavila niečo horšie. Som rada, že ste mi napisali. Snad nám to dobre dopadne ❤️🍀
Netrap sa, ja som mala streptokoka pri oboch detoch. Ked som prisla do nemocnice, tak mi dali nejaku infuziu s atb a hotovo. Obe deti som porodila prirodzene a nemali vobec ziadne komplikacie kvoli tomu streptokokovi. Neries to. Co som citala, tak komplikacie malen menej ako 1% bez podania atb. S podanim atb je to uplne v poriadku.
@ailiba ďakujem 😊 Pocuj a mylsis, že mi bude zakázané cvičenie s aniball? To som sa mojej neopytala včera a poradne v nemocinixi mám až budúci týždeň. Ja nemám žiadne výtoky, svrbenie ani žiadne začervenanie, preto som baktériu nečakala. Asi to bude zakázané však?
@anavixy ďakujem krasne 😍 tak som spokojna, už len nech drobček nič nechytí a pôrod dopadne dobre.
Drzim palce 🙃🍀
Rado sa stalo. Ja som cvicila s anibal aj ked som mala streptokoka. Ak nemas, tak ako pises ziadnu mykozu (s tou sa to neodporuca), tak urcite cvic😉. Prajem vela sil a stastia❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No ja som mala prvy porod vcelku 3,5 hodiny. Prisla som do porodnice a sla som rovno tlacit. Maly zacal mat na treti den bradykardie, zltacku, brali ho rovno na JIS na infuzie, davali preventivne antibiotika jemu, odbery mu dopadli dobre. Prepustili nas po 11 dnoch.
Druhy porod - streptokok nebol, vsetko ok, len dcerka tiez mala bradykardie, kardio vysetrenie dopadlo ale dobre, domov sme sli po 5 dnoch.
Tretie a stvrte - streptokok pritomny, ale porody vyvolavane, mala som vysoky tlak, tak preto skor, v 39 a v 38tt., tretie dieta - stihli mi dat len 1 infuzou s ATB, porodila som do 45 minut od prasknutia vody. Stvrte - v 38tt., stihli mi dat 2 infuzie s penicilinom. Babatka v poriadku.
Takze vlastne neporadim, druhy porod mozes mat este rychlejsi, tak ako to spravit, aby si to stihla s tymi ATB, neviem, ...🤔. Mala by sa stihnut aspon 1 davka cca 4 hodiny pred samotnym tlacenim.