Ahojte, ako riešil vás gynekológ ak ste mali v pošve rozšíreného streptokoka?
Nemyslím uz ten mesiac pred pôrodom kedy sa robieva tento test, vtedy viem ze sa automaticky nasadzujú ATB.
Myslim, tak počas tehotenstva, ja som momentálne v 16tt.
Vraj plod to teraz este neohrozuje a dal mi len nieco na výplach posvy a laktobacíly. No mam strach ci je to postačujúce, mam za sebou veľa negatívneho.
Testoval vam lekár vtedy aj moč na streptokoka? Co čítam, ked je uz aj v moci moze to byt nebezpečne.
Vďaka za vaše skúsenosti
Na,SR mi dali ATB , co vraj ale nema vyzbam lebo sa ti moze vratiť...rodila som v AT a tam mi dali ATB ked som prisla rodiaca do nemocnice. Ziadnu vedu z toho nerobili
Počas prvej doby pôrodnej sa podá infúzia s atb, v drvivej väčšine prípadov to stačí a bábätko je bez ťažkostí. Pri 3 tehotenstvách som streptokoka nemala, v 1 áno. Neviem od čoho to závisí. Je to bežný nález.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Myslím, že pri tomto hrozne záleží od lekára. Poviem ti svoju skúsenosť. Streptolok mi bol viackrát diagnostikovaný, veľakrát liečený a väčšinou bez výsledku, resp. Po nejakej dobe sa vrátil. Obrátila som sa na viacerých odborníkov a dvaja gynekológovia mi povedali, že streptokoka niektoré ženy majú proste prirodzene v pošve. Nerobí problémy ani v tehotenstve, len pri pôrode. Mne dokonca pri pôrode nasadili ATB (aj kvôli nemu) a nepomohlo to, bohužiaľ syn potom musela mať ATB tiež ... Každopádne celé tehotenstvo bolo absolútne v poriadku a počas tehu som na streptokoka nebola liečená vôbec.
Moja skúsenosť je takáto - pokiaľ nemam nejaké pálenie, svrbenie a podobne zle pocity, tak ja to neriešim. Jednoducho asi je súčasťou mojej vaginalnej flóry a ATB mi ju rozhadzu ešte oveľa viac. Riešila som to, keď robil problémy že som mala pálenie a pod. A ešte riešiť to treba určite pri pôrode - vtedy to môže byť naozaj nebezpečné pre dieťa. Pre teba ani nie, ale pre dieťatko.